23948sdkhjf

Køkkenfirma taber 12 millioner: Vi gør det med glæde

Store ambitioner kan være dyre at indfri. Det gælder også for den danske køkkenvirksomhed Reform, som i slutningen af 2020 annoncerede, at man med en millioninvestering fra Vækstfonden i ryggen var klar til at speede op for væksten. 

Nu viser et nyt regnskab fra virksomheden, der særligt blev kendt for sine Ikea-hacks, at væksten ingenlunde kommer gratis. Det minus, der i 2019 lød på 84.000 kr. før skat, blev sidste år forvandlet til et underskud på 11,9 mio. kr., hvilket ifølge årsrapporten er helt i overensstemmelse med Reforms forventninger til året.

– Hovedfokus for året har været investeringer, vækst og skalerbarhed, skriver Reforms ledelse i sin beretning, og medstifter og adm. direktør Jeppe Christensen uddyber tirsdag overfor Børsen:

– Det lyder underligt, at man kan være glad for at tabe 10 mio. kr. (efter skat, red.), men det er vi. Det er noget, vi havde regnet med, og vi har faktisk tabt lidt mindre end forventet. Vi vil gerne omsætte for milliarder, og hvis man skal nå det inden for en relativt kort periode, er vi nødt til allerede nu at sikre, at vores organisation og forsyningskæde kan følge med. Det investerer vi i, og derfor taber vi en masse penge. Men vi gør det med glæde, slår Jeppe Christensen fast.

Vil være en global milliardvirksomhed

Reform blev stiftet i 2014 af Jeppe Christensen og Michael Andersen, og fra starten stod det klart, at makkerparrets ambitioner rakte ud over de danske grænser.

– Vi har aldrig følt, at Danmark var vores marked. Da vi havde åbnet to danske showrooms, åbnede vi det tredje i New York, fortalte Michael Andersen i december til Wood Supply.

Ifølge Børsen tegner USA sig i dag for en tredjedel af Reforms forretning, og her er planer om en større ekspansion, ligesom der er planer om nye showrooms flere steder i Europa. Fra næste år har makkerparret ambitioner om at åbne omkring et showroom pr. måned, og således er man langt fra færdig med at brænde penge af i jagten på at blive en global milliardforretning. 

Selvom det er forventingen, at 2021 byder på trecifret toplinjevækst, regner Jeppe Christensen og Michael Andersen ifølge Børsen med, at indeværende år ender med et underskud i omegnen af 40 mio. kr.

Reform Group Holding
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste - 11,7 - 0,06
Resultat af primær drift - 11,9 - 0,06
Resultat før skat - 11,9 - 0,08
Årets resultat - 10,6 - 0,05
Balancesum 34,8 1,9
Egenkapital 12,7 0,6
Regnskabet blev afsluttet d. 31. december 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062