23948sdkhjf

CO2-venligt CLT-hus skyder op i Nærheden

Et CO2-venligt træhus skal danne ramme om fællesskaber i den hastigt spirende bydel Nærheden. Det bliver anvendt massivtræ i form af CLT, som vi disse dage bliver leveret og rejst på byggepladsen ved Hedehusene

Det er Realdania By & Byg, som står bag den nye bydel i Hedehusene, og det sære navn fortæller historien om, at man her bygger et fællesskab, hvor alle de ting, en familie skal bruge, er lige i ”nærheden”.

CLT – krydslamineret massivtræ er valgt som konstruktionsmateriale, og det bliver i denne uge monteret på byggepladsen i den nye forstad Nærheden.

– Det kunne lige så godt have været tunge elementer i beton. Men beton er også et tungt materiale, når vi taler om CO-belastning. Derfor er der grøn økonomi i at hente de meget lettere CLT-elementer, som leveres i en stor pakke fra fabrik i Østrig. Selv transporten fra Østrig bon’er bedre ud end rækken af tunge lastbiler med hver sit betonelement, fastslår Per Thomas Dahl fra CLT Denmark, som altså er med på projektet som leverandør af konstruktionsmaterialet.

Det er udover Realdania Høje-Taastrup Kommune, som har sat sig for at bygge den nye forstad. Når det står færdigt, vil der bo 7.000 indbyggere i Nærheden, og ambitionen er at integrere alt, hvad man kan efterspørge i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed.

I dag er mere end 1.000 flyttet ind i bydelen tæt op ad Hedehusene, og de kan inden længe tage det nye kvarterhus i brug.

– Det nye kvarterhus fremmer både den miljømæssige og sociale bæredygtighed i projektet. Det er med til at gøre Nærheden til et eksempelprojekt for andre danske byer og for byggebranchen, når det handler om at indrette forstæderne på nye og bæredygtige måder, udtalte adm. direktør Peter Cederfeld fra Realdania By & Byg ved første spadestik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063