23948sdkhjf

Vestjysk velhaverfamilie køber bid af Finn Juhl-producent

I Ringkøbing har stifterne af Onecollection sat gang i, hvad de kalder et ”strategisk generationsskifte” og frasolgt 30 pct. af aktierne i virksomheden, der især har profileret sig på eneretten til Finn Juhls designs.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Bag salget af aktieposten står Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen, der grundlagde Onecollection i 1990, og som fortsat sidder på majoritetsandelen af selskabet. De to fortsætter også som henholdsvis adm. direktør og næstformand i virksomheden, og således varsler den nye ejerkreds ikke en ny epoke i Ringkøbing.

Vi er meget glade for, at vores livsværk nu er fremtidssikret, endda på vestjyske hænder og med fortsat base i Ringkøbing, hvor virksomheden har ligget siden 1995. Vi har nemlig ikke lyst til at se vort livsværk blive overtaget af en kapitalfond eller en konkurrent, som ellers er meget på mode i øjeblikket. Vi værner om vores kultur og vores værdier og ikke mindst friheden til at gå vore egne veje, og det kan og vil vi fortsat gøre fremover, udtaler Hans Henrik Sørensen.

I familie med møbelkæde

På købersiden står den esbjergensiske Droob-familie, der blandt andet ejer den eksklusive møbelkæde Ingvard Christensen og fastfood-kæden Sunset Boulevard under paraplyen KD-Selskaberne.

Direktør Sisse Droob fortæller til avisen, at de nye medlemmer af ejerkredsen ser en lys fremtid i Onecollection, som KD-selskaberne allerede har kendskab til gennem Ingvard Christensen.

Ifølge direktøren er Onecollection, der kom ud af regnskabsåret 2020 med en bruttofortjeneste på 25,7 mio. kr. og et resultat før skat på 8,7 mio., en ”god, sund og langsigtet investering” for familieselskabet. Hun understreger, at der således heller ikke er nogen planer om at flytte møbelproducenten væk fra hjembyen, hvor Onecollection i øjeblikket er i gang med at opføre et nyt hovedsæde.

Familien Droob har også været medejer af lampeproducenten Louis Poulsen, som blev solgt videre til italienske Targetti Sankeys, samt Løgstør Parkhotel, der blev afhændet i 2006. KD-selskaberne havde ved udgangen af det forskudte regnskabsår 2019/20 en egenkapital på 438 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11