23948sdkhjf

Biva-underskud på -45 millioner

2011 blev dårligere end ventet for møbelkæden. Især opkøbet af Tæppeland har kostet på bundlinjen.
Efter et 2010-underskud på knapt -34 mio. kr. meddelte ledelsen i den rekonstruerede Biva-koncern, at man i 2011 forventede et underskud på ” et væsentligt lavere niveau ”.

Forventningerne kom langt fra til at holde stik: Det nyligt offentliggjorte 2011-regnsskab viser nemlig et underskud på -45 mio. kr. efter skat.

I sin årsrapport peger Biva-ledelsen på de fortsat vanskelige konjunkturer som en årsag til udviklingen, men også opkøbet af Tæppeland i november måned sidste år trækker ned.

Således siger adm. direktør Torben Løvdal til dagbladet Børsen, at man, uden omkostningerne til opkøbet og de efterfølgende omstruktureringer, ville være kommet ud med et minus på cirka -10 mio. kr.

Tror på overskud i 2012
Med overtagelsen af Tæppeland udvidede Biva sit butiksnet fra 39 til 65 butikker, men allerede i efteråret blev der iværksat lukning af otte Tæppeland-butikker sideløbende med en række yderligere restruktureringstiltag.

I begyndelsen af 2012 er de første fælles Biva Tæppeland-butikker etableret, og planen er, at man ved udgangen af 2013 har 50-55 butikker, der alle kører efter samme koncept.

Forud for præsentationen af 2011-regnskabet slog adm. direktør Torben Løvdal fast, at der forventes overskud i 2012, og denne forventning fastholdes på basis af tallene fra årets 1. kvartal.

- Selv om jeg sagde det samme sidste gang, regner jeg med, at vi får overskud allerede i år. Jeg tror i al beskedenhed, at vi er i gang med at skrive historie i dansk detailhandel ved at vise, hvordan markedet kommer til at se ud fremover, siger Torben Løvdal til Børsen.

Biva omsatte i 2011 for knapt 282 mio. kr.

Læs også: Biva forventer overskud i 2012
Læs mere om: Biva
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062