23948sdkhjf

Virksomheder i Mellemøsten holder vejret

De danske virksomheder i Mellemøsten holder vejret, mens der afventes hvordan situationen udvikler sig. I går optrådte Danmarks statsminister på arabisk fjernsyn, men trods den diplomatiske indsats kan fredagsbønnen i dag blive afgørende.
Situationen for danske produkter og virksomheder i Mellemøsten er langt fra afklaret.

I går blev det danske diplomatiske beredskab kørt i stilling, da Danmarks statsminister optrådte på arabisk fjernsyn, ligesom danske diplomater gjorde deres for at gyde olie på vandene ved at mødes med imamer i Jerusalem, Paris og London. Men disse tiltag har ikke gjort, at der er nogen synlig bedring at spore i holdningen til Danmark og danske virksomheder i Mellemøsten.

- De meldinger, vi får fra de forskellige områder, må siges at være negative. Forretningsmæssigt er der ikke nogen lyspunkter. Det er stadigvæk en meget negativ presse, der kører i områderne. Der er svage tegn på, at de meldinger, som er kommet fra statsministeren og Jyllands-Posten, er blevet modtaget positivt visse steder. Men umiddelbart kan vi ikke sige, at det har
nogen effekt, siger Marianne Castenskiold, chefkonsulent i DI til Dagbladet Børsen.

De danske diplomatiske kræfter fortsætter arbejdet for fuld styrke. Et af tiltagene sættes i søen i dag, hvor både statsministeren og udenrigsministeren mødes med alle ambassadører i Danmark for at gøre den danske holdning klar.

DI forventer, at man skal et stykke ind i den kommende uge, inden der er synlige tegn på, hvilken vej det går.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078