23948sdkhjf

Hjørring-firma sender 2000 stykker glas til Trylleskoven

I kort afstand til Øresund, mellem fyrretræer og marker, skyder en ny bydel i øjeblikket op ved Solrød Strand. Den nye bydel hedder Trylleskov Strand og bliver opført i to etaper. I første etape blev 82 dobbeltvillaer og rækkehuse opført, og nu gælder det anden etape i form af 180 lejligheder i ti hvide punkthuse med mellem fire og fem etager placeret på hævede landskabsøer. Og her får Hjørring-virksomheden Glaseksperten en finger med i spillet.

Punkthusene bliver opført i en moderne nordisk stil med hvide facader, og øverst er penthouselejlighederne beklædt med lyst træ. Alle lejlighederne har egen stor altan eller tagterrasse, som er indrammet af i alt 1.918 stykker glas monteret i skinner, og her er Glaseksperten valgt som leverandør. På grund af den store mængde glas er der ifølge glasproducenten lagt særlig stor vægt på sikkerhed i valg af glastype.

– Alle glas er det, vi kalder hærdet lamineret med et lag varmeforstærkende glas, og den proces gør, at eventuelle brudstykker bliver større sammenlignet med almindeligt hærdet glas. Det betyder, at hvis glasset bliver udsat for noget usædvanligt, der får begge lag glas til at gå i stykker, minimeres risikoen for nedfald på grund af de forskellige brudflader. På den måde bliver glasværnene optimeret i forhold til sikkerhed, forklarer intern salgschef hos Glaseksperten, Christina Volhøj.

Så god en udsigt som muligt

Bygherre er kapitalforvalteren Artha i samarbejde med Falk-Rønne & Kierkegaard Ejendomsudvikling, mens Bgb a.s. har været totalentreprenør på byggeriet, og i projektet er der lagt særlig vægt på kvalitet i byggematerialerne.

– Trylleskov Strand er et virkelig spændende projekt. Den nye bydel ligger i et naturskønt og attraktivt område, og det har derfor været særligt vigtigt for os at sikre en så god en udsigt som muligt og holde materialerne i en høj og solid kvalitet. Projektet er indtil nu forløbet godt med gode samarbejdspartnere, der har overholdt alle aftaler. Det har vi sat særlig stor pris på her under coronapandemien, hvor alt har været mere usikkert end normalt, fortæller adm. direktør og partner i Artha, Jan Severin.

I Trylleskov Strand-bydelen bliver der udover boligerne også opført en fælles swimmingpool med omklædning samt legepladser.

Første etape af byggeriet stod færdigt i juni 2018, og projektets anden etape forventes at være helt færdigopført i efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078