23948sdkhjf

Glasproducent høster frugten af trecifret millioninvestering

En af Danmarks største producenter af glas til bygningsformål høster nu frugterne af flere års massive investeringer i den nordjyske produktion. Det viser et dugfriskt regnskab fra Glaseksperten, der i starten af 2021 udskilte Glaseksperten Vinduer og Døre i et selvstændigt selskab, og altså har fået en forrygende start på egne ben.

Skønt tallene således ikke er sammenlignelige, er driftsresultatet på 19,2 mio. kr. det bedste i mere end 10 år, og de investeringer, der i en årrække har resulteret i en lavere bundlinje hos glasproducenten, gav sidste år udslag i den modsatte retning.  

– 2021 blev et godt år for os med en markant vækst i såvel top- som bundlinje, og indtjeningen landede på 18,6 mio. kr. før skat, fortæller CFO Anders Frydkjær og fortsætter:

 – Vi følger en langsigtet strategi, der har kostet på bundlinjen på den korte bane, men som selvfølgelig skal give resultater i form af øget indtjening på den lange bane. Det er den positive udvikling, der afspejler sig i regnskabet for 2021, og som vi forventer vil fortsætte i år.

Mens driftsresultatet er vokset fra 3 til 19,2 mio. kr., landede bruttofortjenesten i fjor på 109,7 mio. kr. mod 113, 3 mio. året forinden, og årets resultat efter skat blev løftet fra knapt 300.000 kr. til 14,4 mio. I samme periode er egenkapitalen vokset fra 33 til 47,5 mio. kr.

God timing og stærkt fokus

Af det dugfriske årsregnskab kan man endvidere læse, at selskabet, der i 2017 for alvor øgede investeringstakten, de seneste fem år har investeret tæt på 130 mio. kr. i de materielle anlægsaktiver. Med en pandemi, der sendte efterspørgslen på raketfart, har den timing vist sig at være ualmindeligt god.

– Vi er meget glade for vores 2021-resultat, som er leveret gennem en kombination af et gunstigt marked, en god timing omkring vores investeringer og en stærk fokus på lønsomhed i hele organisationen. Vi har god medvind i øjeblikket, og det skyldes både, at markedet er i vækst, og at vores kompetencer vinder gehør hos kunderne, siger salgs- og vicedirektør Jess Gregersen.

Han understreger endvidere, at den øgede efterspørgsel ikke har været eneste sideeffekt af coronaen.

 – Samtidig er vi godt hjulpet af langtidseffekterne af coronakrisen, der for alvor har sat skub i ”nearshoring”, hvilket vil sige, at kunderne nu begynder at trække leverandørkæden tilbage til Europa for at gøre sig uafhængig af især Østen. Denne stigende efterspørgsel er vi qua vores investeringer i stand til at løfte, og lige nu er vi i dialog med flere kunder, der ikke tidligere har købt glas i Danmark, forklarer han.

Med den øgede efterspørgsel fra nye kunder er der således heller ingen planer om at drosle ned for det høje investeringsniveau, og allerede nu er Glaseksperten i gang med at indkøbe nyt produktionsudstyr for et tocifret millionbeløb.

– Vi ser således særdeles positivt på fremtiden, og vi har fået et flot afsæt her i 2022. Vi står godt rustet til at servicere kunderne og vil fortsat have fokus på både drift, investeringer og den langsigtede strategi. Det er opskriften på vækst også i de kommende år, fastslår Jess Gregersen.

Glaseksperten A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 109,6 113,3
Resultat af primær drift 19,4 3,0
Resultat før skat 18,6 0,4
Årets resultat 14,4 0,3
Balancesum 183,0 188,2
Egenkapital 47,5 33,1
Gns. antal ansatte 153 196
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095