23948sdkhjf

Møbelmesse med plads til talenter

Den traditionelle måde at tænke design på brydes, når Copenhagen International Furniture Fair igen i år byder udvalgte designtalenter in-denfor på møbelmessen i Bella Center.
TalentZonen på Copenhagen International Furniture Fair i Bella Center er stedet, hvor nye designtalenter får chancen for at gøre sig bemærket over for omverdenen og i særdeleshed producenterne.

Og når Bella Center 4.-7. maj slår dørene op til møbelmessen vil 41 udvalgte designere, designgrupper og skoler inden for branchen helt sikkert vække opmærksomhed. Hele C4 og en del af C3 vil lokke med prototyper af spændende design.

Japanske former
Japan er meget mere end biler og tv-apparater. Japan er i allerhøjeste grad også møbel- og interiørdesign. To nyetablerede designpaneler – et dansk og et japansk – vil under den fælles hat ”Japan Denmark Design Projekt” skubbe samarbejder i gang af en art, som går i retning af et faglige og forretningsmæssigt samarbejde.

Det er i første omgang resulteret i udstillingen Japanese Cool 1 med cirka 80 japanske møbler og interiørprodukter fra 1954-2005. Næste skridt er Japa-nese Cool 2, der indeholder flere produkter end Japanese Cool 1 – og det er netop denne udstilling, der vises i TalentZonen under møbelmessen.

Idéen om en stol
Krabbesholm Højskole er også at finde i TalentZonen – det er vinderne af højskolens spændende designkonkurrence, der er kommet gennem nåleøjet.

Under overskriften ”Idéen om en stol” udskrev højskolen i efteråret en designkonkurrence blandt sine tidligere elever – og det kom der fire vindere ud af det.

En topersoners stol, der kun fungerer, hvis to personer sætter sig på den samtidig. Spisestuestole, der designes ud fra et officielt nummersystem – inspireret af beklædningsbranchen. Fra nummer 37, som passer til en person på 140 centimeter, til nummer 55, svarende til en person på 207 centimeter.

Det tredje forslag er idéen om en stol en strikkeopskrift. Det består af to strikkede stolecovers, som kan følge indehaveren fra sted til sted og være med til at personliggøre det midlertidige hjem. Sidste stol er et tæppe med motiver af ikonagtige tegneserielænestole. I projektet fokuseres på en abstrakt fremstilling af stolen som rent billede.

De fire vinderprojekter er i øjeblikket ved at blive realiseret og vil være klar til Copenhagen International Furniture Fair.

Udover stolene vil Krabbesholm Højskole under møbelmessen uddele en bog, hvor alle højskolens stole gennem årene – og der er 15 af slagsen – vil blive præsenteret.

Læs mere på http://www.furniturefair.dk

Kilde: Bella Center A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11