23948sdkhjf

Effektiv vinduesrenovering

Vinduet får et nyt, langt liv ved at skifte glaslisterne i træ ud med gennemfar-vede hvide lister i plast. Vinduet bliver tættere, der opnås markant bedre isole-ring, og det skal ikke længere slibes, spartles og males hvert eneste år.
Glaslisterne – specielt de nederste, vandrette bundglaslister – er vinduets mest udsatte del. Regnvand løber ned ad ruden og samler sig langs glaslisten, hvorefter solen udtørrer listerne, som kan give revner i træet med råd som resultat.

Uanset hvor omhyggelig man er med at male vinduerne hvert år, betyder vejrligets konstante påvirkning, at glaslister af træ går til, og skal udskiftes. Skifter man til gengæld glaslisterne i tide, så der ikke når at ske skade på resten af vinduet, undgår man en dyr renovering eller vinduesudskiftning.

Hvis man vælger de rigtige lister, skal de kun skiftes én gang. PRIMO Danmark har udviklet glaslister og bundglaslister i plast, som ikke kræver vedligeholdelse, og som holder hele vinduets levetid. De leveres færdigbehandlede i en gennemfarvet hvid, og de skal aldrig males. En løsning, der må siges, at være så tæt på det perfekte; man kan komme.

Listerne fås i flere forskellige dimensioner, som passer til de fleste vinduer – både med termoruder og med enkeltglas. Bundglaslisterne er udført med vandnæse. Tætningsbånd er integreret i alle lister, så de ikke skal monteres særskilt. Det gør monteringen ekstra let, og det sikrer maksimal tæthed. Da plasten samtidig har nogle gode isoleringsevner opnås en ekstra god isolering lang vinduets kant. Et sted der i mange tilfælde giver anledning til unød-vendigt varmetab og træk.

Glaslister af plast er nemme at montere. Plastprofilerne tilskæres med en fintandet gerings-sav og sømmes med rustfri ringede karmsøm eller skrues fast. Plastlisterne flækker ikke ved montering.

Det er nemt at forlænge vinduernes levetid ved at udskifte glaslister og bundglaslister med lister fra PRIMO. Listerne flækker ikke ved montering og samtidig får man lister, der aldrig skal males.

Kilde: PRIMO. http://www.primo.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079