23948sdkhjf

Eksklusiv mahogni-kultur på vej

Sammen med Danmarks førende arkitekter har KASTRUP Vinduet udviklet en moderne vinduesserie i mahogni, der er særpræget, men som udtrykker helhed og harmoni.
De er ikke bare elegante, der er også tænkt på detaljerne i den nye KULTUR-vinduesserie fra KASTRUP Vinduet A/S i Skive.

KULTUR-vinduet har massiv ramme i sipo-mahogni, som har en varm og gylden glød. Vinduerne kan være lange og smalle eller brede, bestående af to eller flere fag. Derudover kan særlige, skrå vinduespartier være med til at give et hus et elegant, men også særpræget udseende, som netop kendetegner nutidens bygningskultur.

- De smalle rammer i det smukke, mørke træ gør KULTUR-vinduet arkitektonisk til noget helt specielt. Vinduerne er blandt andet sat i et nyt andelsboligbyggeri ved Limfjorden, hvor de er smarte, men også harmoniske på grund af træets gyldne glød, forklarer direktør Ole Iversen.

De nyopførte andelsboliger ved Limfjorden illustrerer tydeligt, hvordan de moderne KULTUR-vinduer tilfører et byggeri helhed og harmoni.Rammetræet er skabt af massive mahognistave, mens karm-trædelen er fingerskåret, knastfrit kernetræ i fyr. Ud over et pletfrit udseende giver det også vinduerne en usædvanlig bestandighed, idet det stavlimede, massive kernetræ ikke kaster sig, men holder formen langt bedre end almindelige fyrretræsvinduer.

KASTRUP Vinduet har også elimineret et svagt punkt, man ellers ser ved træ- og nogle træ-aluvinduer.

- Normalt vil der altid efter nogen tid gå råd og svamp i bundfalsen i trævinduer. Men vi har bygget KULTUR-vinduet op, så det er aludelen, der udgør bundfalsen, og derfor undgår man råd og svamp, siger Ole Iversen.

Der er derudover monteret en gummiliste, der lukker af mellem træ og aluminium, så træet på karmen ikke kommer i berøring med udeklimaet. Det er også med til at forhindre råd og svampeangreb.

På KULTUR-vinduerne er det trædelen, der er rammens bærende del. Det giver den store fordel, at vinduet har en rigtig god isoleringsværdi, idet træ isolerer bedre end aluminium.

- KULTUR-vinduerne lever fuldt ud op til bygningsreglementets krav til isoleringsværdi, også når kravene bliver strammet her til foråret og igen om to år, lover Ole Iversen.

KULTUR-serien vises frem på byggemessen ”Byggeri 2006” i Fredericia, 21.-24. marts.

Kilde: Kastrup Vinduet. http://www.kastrupvinduet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063