23948sdkhjf

Nye tider på vej i Kina

Det er udsigt til nye skatteforhold for udenlandske virksomheder i Kina. Som det er i dag betaler udenlandske virksomheder kun omkring halvt så meget i selskabsskat som kinesiske virksomheder. Nu er tiden ved at være inde til jævnbyrdige skatteforhold.
Hvis det står til den kinesiske vicefinansminister Lou Jiwei skal udenlandske virksomheder til at betale det samme i selskabsskat som de kinesiske. Sådan lød meldingen fra viceministeren i sidste uge i Folkets Blad ifølge Dagbladet Børsen.

Meldingen kommer dog ikke som en overraskelse for det danske general-konsulat i Shanghai.

- Det er noget, Kina tidligere har snakket om, fordi man jo forfordeler udenlandske virksomheder i forhold til de kinesiske. Men samtidig har Kina så stor interesse i fortsat at tiltrække udenlandske investeringer, at man er nødt til at gå meget forsigtigt frem, siger Hugo Høllede, der er eksportrådgiver på det danske generalkonsulat i Shanghai, til Dagbladet Børsen.

De udenlandske virksomheder i Kina skal dog ikke forvente, at ændringerne i selskabsskatten sker inden for de første par år. Men inden for en årrække på omkring 10 år, vil det være realistisk at kunne gennemføre sådanne ændringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063