23948sdkhjf

Også outsourcing af videntunge job

I fremtiden vil danske virksomheder ikke kun outsource produktionen. Også forsknings- og udviklingsaktiviteter vil i stadig stigende omfang gå til udenlandske underleverandører.
Flere og flere danske virksomheder ser muligheder i at udflage deres forsknings- og udviklingsaktiviteter. De videntunge job er dermed på vej til at blive outsourcet på samme måde, som det i dag er tilfældet med outsourcing af produktion.

Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik. Undersøgelsen viser, at seks gange flere virksomheder i dag har planer om at outsource de videntunge job.

- Det er en ny og bekymrende tendens, at virksomhederne i så høj grad forventer at outsource disse videntunge aktiviteter. I en globaliseret verden skal vi overleve på vores viden, kreativitet og innovation, men det bliver svært, hvis disse job forsvinder ud af landet, konstaterer professor ved Handelshøjskolen i København, Torben Pedersen, til ErhvervsBladet.

Dansk Industri mener dog, at udviklingen samtidig kan åbne op for nye muligheder. Når virksomheders forsknings- og udviklingsaktiviteter bliver fysisk uafhængige, har danske virksomheder med ét også mulighed for at tiltrække videntunge job den anden vej, nemlig til Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078