23948sdkhjf

Firmanavne ikke sikret som .eu

5 ud af 10 danske virksomheder er endnu ikke skrevet op i køen til at få deres firmanavn registreret som .eu domæne.
Den 7. februar går registreringen af .eu domæner i gang for firmanavne. Det er den såkaldte Sunrise 2 periode. Colordomain har undersøgt danske virksomheders kendskab til .eu, og resultatet viser, at 5 ud af 10 danske virksomheder endnu ikke har planer om at sikre deres firmanavne, og at kendskabet til .eu reglerne i det hele taget er lavt.

Forventningerne hor EURid, som udbyder .eu domænerne, er ellers høje. I den nuværende Sunrise 1 periode, hvor man kan registrere domæner alene på grundlag af registrerede varemærker, er der allerede forudbestilt over 100.000 domæner.

- Det haster for danske virksomheder at registrere sig i køen af .eu domæner, hvis virksomhederne ikke skal miste deres firmanavne som .eu, siger Karl Erik Jessen, der er domæneansvarlig hos Colordomain og tilføjer:

- Det er specielt firmaer, der har korte eller mere generelle navne, der er i risikogruppen, da der er rift om netop disse domæner.

Danske firmaer kan allerede nu beskytte deres produktnavne og forretningsområder ved at registrere .eu domænenavne på grundlag af de registrerede varemærker, som de ejer.

Og i Sunrise 2 har firmaerne gode muligheder for at beskytte deres identitet. F.eks. kan virksomheder også registrere domæner ud fra de binavne, som evt. er registreret i CVR.

Læs mere om .eu her: http://www.colordomain.dk

Kilde: ColorWeb Aps.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095