23948sdkhjf

En stol der er en Rembrandt værdig

Skandinaviens ældste producent af rattanmøbler, danske Sika-Horsnaes, efterligner sig selv fra 1950’erne og 1960’erne i en ny, tidløs kollektion.
Kurvemøbler fra 50’erne og 60’erne bliver i øjeblikket revet væk på loppemarkeder og auktioner. Alle vil have et stænk af mormors hyggelige sommerhus, stilfuld svensk skærgård, eller fransk provenciel idyl i deres hjem, kolonihavehus, sommerhus eller orangeri.

Også hos landets få kurvemagere oplever man efterspørgsel på reparation af de gamle kurvemøbler, og hos møbelpolstreren vil stadigt flere have syet en ny hynde til den gamle kurvestol.

- Nu har vi taget konsekvensen af den intense interesse og har skabt en helt ny kollektion, vi kalder Originals by Sika-Horsnaes. Kollektionen er inspireret af vores egne modeller fra 1950’erne og 1960’erne, som vi i dag ser afbildet i boligmagasiner. Hvis man ikke er heldig at få fat i et gammelt møbel, kan man altså nu købe nye, der kan tilføre rummet samme stil, sjæl og personlighed som de oprindelige kurvemøbler, fortæller marketingchef Louise Andreasen fra Sika-Horsnaes.

Den nye kollektion indeholder fem serier, der har fået navne efter store kunstnere. De hedder Matisse, Monet, Chagall, Rembrandt og Rossini.

- Navnene passer til det tidløse design, der er som skabt til at gå i arv fra bedstemor til barnebarn. Møblerne bliver også mere værd med tiden, nøjagtig som et maleri af Matisse. De, der køber 50-60 år gamle kurvemøbler i dag, giver forholdsvis meget mere for dem, end de oprindelige købere gjorde, da møblerne var nye. Sådan håber vi, det også vil være om 50 år med vores nye kollektion, påpeger Louise Andreasen.

Originals by Sika-Horsnaes er netop blevet lanceret på imm i Köln i Tyskland.

Sika-Horsnaes er en fusion mellem Sika Møbler, stiftet i 1950 og Møbelfabrikken Horsnæs, stiftet i 1940. Firmaet er i dag én af Europas førende med produktion af eksklusive kurve- og fletmøbler i høj kvalitet.

Sika-Horsnaes’ kollektioner distribueres i dag i 35 lande, især i Europa og Mellemøsten. Men også Nordamerika samt lande i Asien og Stillehavsområdet efterspørger de danske kvalitetsmøbler.

Derudover stifter luksusrejsende på soldækkene på mange af verdens største krydstogtskibe ofte bekendtskab med Sika Horsnaes’ møblement.

Naturmaterialet rattan er på én gang rustikt, stilfuldt og tidløst. Sika-Horsnaes’ designere har i kollektionen Originals by Sika-Horsnaes formået at frembringe de klassiske former, der skal til, for at møblerne kan give et hvilket som helst rum sjæl og personlighed.

Kilde: Sika-Horsnaes. http://www.sika-horsnaes.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081