23948sdkhjf

Bolia finder årets vindere af designpriser

I sidste uge kårede Bolia årets tre vindere af virksomhedens designkonkurrence, Bolia Design Award. Siden 2017 har den danske designvirksomhed årligt inviteret nye designere til at deltage, og siden januar har mere end 1.000 designere fra hele verden indstillet designforslag.

Nu er vinderne fundet, og årets pristagere har danske, franske og ukrainske rødder.

Årets publikumspris gik til ukrainske Kateryna Lisakovych og hendes Miwa Bord, der ifølge designeren bringer et nyt perspektiv til den moderne arbejdsplads. Bordet er fremstillet af certificerede materialer, og kan fungere som både skrive- og toiletbord. Med publikumsprisen følger 25.000 kr.

Årets bæredygtighedspris tilfaldt den parisiske designduo i Episode Studio for deres Dune Sideborde, der i bund og grund er fremstillet af jord.

– Der findes ikke noget mere naturligt, råt og enkelt, skriver duoen om materialet, der i Dune Sidebordene indgår som terrakotta og stampet jord.

Således er bordene fremstillet udelukkende af lokale materialer og stort set uden at generere affald, ligesom der ikke indgår nogen forurenende materialer. Årets bæredygtighedspris belønnes med 25.000 kr.

Årets førsteplads gik til danske Thomas Woltmann, der i 2018 dimitterede fra Design Academy Eindhoven. Prisen fik han for stolen Re-C, hvor der ligeledes er tænkt bæredygtighed ind i alle aspekter. Således skal Re-C forstås som de fire trin i stolens tilblivelse, Re-cycled, Re-processed, Re-painted og Re-assembled. Stolen, der leveres fladpakket, er fremstillet af genanvendt træ, og stolen er ifølge designeren et konkret eksempel på cirkularitet i møbelindustrien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.075