23948sdkhjf

DLH i historisk opkøb – satser på bæredygtig skovdrift

Dalhoff Larsen & Horneman går nu direkte ind i bæredygtig skovdrift i Afrika.Det sker gennem overtagelsen af det schweiziske selskab tt Timber Group. Målet er at blive verdens førende inden for certificeret tropetræ.
Danske Dalhoff Larsen & Horneman A/S har i en historisk aftale overtaget en af de mest miljøbevidste tømmervirksomheder i Europa, schweiziske tt Timber Group.

tt Timber Group, der beskæftiger over 2.500 medarbejdere og omsætter for 1,3 milliarder kroner om året, har specialiseret sig i bæredygtig skovdrift og har gennem datterselskabet Congolaise Industrielle des Bois (CIB) drevet store skovkoncessioner i Congo-Brazzaville i mere end 30 år.

tt Timber Group er Congos største private arbejdsgiver og har endvidere betydelige aktiviteter i nabolandet Gabon.

Med akkvisitionen overtager DLH alle aktiviteter, herunder også de afrikanske skovkoncessioner, der dækker i alt 1,4 millioner hektar – eller hvad der svarer til knap en tredjedel af Danmarks areal.

De congolesiske skovkoncessioner forventes FSC-certificeret i løbet af 2006, hvilket vil skabe den største sammenhængende FSC-certificerede naturskov i verden. I den forbindelse er det DLH’s mål at opnå en global førerposition, når det gælder adgang til bæredygtigt, certificeret tropetræ.

- Vores overtagelse af tt Timber Group er et vigtigt skridt i vores bestræ-belser på at fremtidssikre DLH som en virksomhed, hvor bæredygtighed og sund forretning går op i en højere enhed, siger administrerende direktør Jørgen Møller-Rasmussen, og tilføjer:

- Gennem FSC-certificeringen lever DLH op til markedets strengeste miljøkrav.

DLH satser på certificeret træ
DLH har indtil i dag udelukkende været opkøber af træ fra savværker verden over, men med overtagelsen af tt Timber Group’s aktiviteter markerer virk-somheden et vigtigt strategisk skifte i retning mod selv at drive bæredygtige skove.

Hvor DLHs værdikæde tidligere startede ved savværket, rækker den nu hele vejen fra skov til slutbruger.

- Efterspørgslen efter FSC-certificeret træ er stigende, så direkte adgang til træet via eget skovbrug vil give DLH en enestående position inden for salg af bæredygtigt produceret tropetræ. Jeg ser derfor akkvisitionen som et vigtigt skridt frem mod vores mål om at blive verdens førende inden for certificeret tropisk træ, siger Jørgen Møller-Rasmussen.

- Samtidig vil vi gennem vores ”Good Supplier Programme” (GSP) intensivere samarbejdet med mange af vores leverandører i andre tropelande, så flere af disse kan blive certificeret. Mere miljøvenligt træ er til gavn for skovene, men det er også sund fornuft ud fra en kommerciel synsvinkel, fordi det sikrer vores forretningsgrundlag på lang sigt, siger adm. direktør Jørgen Møller-Rasmussen.

tt Timber Group vil løfte DLH
I tt Timber Group, der organisatorisk fusioneres med DLH’s hårdttræsdivision, er der også tilfredshed med akkvisitionen.

- DLH er en god partner for os – ikke mindst fordi virksomheden har stor erfaring inden for forædling af træprodukter i Brasilien, Malaysia og Polen – samt en stærk global markedsposition. Vi glæder os til at dele vores erfaringer og meget væsentlige know-how inden for miljø, bæredygtig skovdrift og certificering med DLH’s mange leverandører verden over. Rent faktisk ser vi det som et af vores væsentligste bidrag til dette spændende, nye partnerskab – ikke mindst fordi, DLH har udtrykt klart commitment til at inkorporere de bæredygtighedsprincipper, som vi har arbejdet med i mange år, siger administrerende direktør i tt Timber Group Robert Hunink.

Administrerende direktør i DLH Jørgen Møller-Rasmussen siger:

- tt Timber Group har en meget værdifuld spidskompetence inden for miljø og bæredygtighed. Denne viden forventer vi at kunne udnytte i resten af DLH i samhandelen med vores mange leverandører og således skabe synergi på miljøområdet og løfte koncernens fokus på miljø og bæredygtighed.

Transaktionen betyder, at DLH fremover råder over et omfattende globalt salgsnetværk, der skaber grundlag for yderligere bæredygtig vækst.

Kilde: DLH. http://www.dh-group.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125