23948sdkhjf

Tvilum cementerer sin genkomst med opkøb

Tre år efter Tvilum gik konkurs, cementerer den danske møbelproducent nu sin genkomst med et opkøb.

Ønsker er at styrke sin position som global aktør, og målet er møbelproducenten Steens Group i midtjyske Kjellerup.

Det oplyser Tvilum i en pressemeddelelse.

Opkøbet er møbelproducentens første siden konkursen og den efterfølgende genrejsning tre år tilbage. Siden da har Tvilum mere end fordoblet sin omsætning, der allerede i det første hele regnskabsår efter konkursen passerede milliardmilepælen. Sidste år fortsatte væksten, og med opkøbet af Steens Group forventer Tvilum, at den samlede omsætning i år passerer de to milliarder. 

I pressemeddelelsen peger den genrejse møbelproducent på, at såvel Tvilum som Steens Group står stærkt på ”ready-to-assemble” markedet.

– At kombinere begge selskabers kompetencer og markedsindsigt til at danne en samlet front udnytter styrkerne bag begge parter verden over og skaber derved en større og stærkere forretningsenhed, skriver virksomheden.

En styrkelse af sortimentet

Adm. direktør Torben Porsholt peger på, at opkøbet også sender Tvilum ind i endnu uudforskede markedssegmenter og åbner nye muligheder for at erobre andele. Særligt Steen Groups kollektion af børnemøbler ser han som en vigtig tilføjelse. 

– Især børnemøblerne begejstrer mig, da det har været et potentielt og tiltalende fokusområde for Tvilum at vokse ind i. Ved at lukke dette hul i vores produktportefølje kan vi tilbyde vores kunder en mere komplet møbelløsning end nogensinde før, udtaler Tvilum-direktøren.  

Og det er en forretning i fremgang, Torben Porsholdt og holdet har erhvervet sig. Også Steens Group kom igennem corona-året med tocifret toplinjevækst, og her lød seneste års omsætning på 298 mio. kr., mens resultatet før skat landede på 18,6 mio. kr.

Allerede forud for det midtjyske møbelbryllup havde de to virksomheder tætte bånd. Hovedaktionær i Steens Group er nemlig Birger Østergaard Christensen, der i 2018 var med i den investorgruppe, der overtog Tvilum efter selskabets konkurs. Siden har han været hovedaktionær i Tvilum, hvor han også sidder i bestyrelsen. 

Steens Group beskæftiger knapt 200 medarbejdere, som Torben Porsholdt glæder sig til at byde velkommen i den nye konstellation. 

– Vores medarbejdere er det fundament, vores virksomheder bygger på, og jeg vil hermed benytte lejligheden til at byde vores nye Steens Group-kolleger velkommen i Tvilum-familien. Jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil udrette store ting sammen, slår Tvilum-direktøren fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096