23948sdkhjf

Designer: Danske underleverandører passer med vores moralske kompas

Det er på ingen måde et krav fra kunderne, at WUM har valgt at producere designlamper og møbler hos danske underleverandører.

- Vores erfaring er, at produktets design og pris er langt vigtigere end produktionsmåden for de fleste af vores kunder. Det gælder også for vores udenlandske kunder, siger Peter Wallbohm Olsen, medejer af WUM.

Men man skal ikke altid lytte til kundernes ønsker. Det gør de i hvert fald ikke hos WUM, der har sat en ære i, at virksomhedens designs er både tænkt, udviklet og produceret lokalt og i Danmark.

- Vi kunne jo også sende produktionen ud af landet og få det lavet meget billigt, men det vil vi ikke. Vi tror på, at det er her den rigtige måde at gøre det på. Det passer til vores moralske kompas, og vi kan godt lide tankegangen om, at man forsøger at skabe bæredygtige og ansvarlige produkter, fortæller Peter Wallbohm Olsen.

For ham betyder bæredygtighed også, at man finder på en idé, udvikler den lokalt og producerer i sit regionale nærområde. Og det er en tankegang, der bliver positivt modtaget hos WUM’s underleverandører.

- Vores industripartnere synes det er spændende. De kommer med i nogle anderledes projekter, end det de er vant til. Vores Roskilde Festival lampe har på medarbejderniveau skabt en form for glæde og stolthed hos vores underleverandører, hvilket vi synes er meget positivt, siger Peter Wallbohm, der også personligt har være på en længere rejse, før han i 2018 var med til at starte WUM op.

Oprindeligt har han samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse og har arbejdet både som embedsmand på Slotsholmen og som lobbyist i en stor brancheorganisation. Det var dog en MBA-uddannelse på CBS, der fødte idéen om at starte en virksomhed helt fra bunden for Peter Wallbohm Olsen.

Marius Øvrum er uddannet bygningskonstruktør med mange år i bygge- og arkitektbranchen. De to partnere har kendt hinanden i 20 år.

Læs mere om: wum
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.069