23948sdkhjf

Tocifret millioninvestering skal geare bordpladeproducent til vækst

Der bliver i øjeblikket løbet rigtig hurtigt hos bordpladeproducenten DFI-Geisler på Mors. Ordrerne vælter ind, og det er således ganske god timing, at virksomheden netop har kunnet trykke startknappen ned på det fuldautomatiske anlæg til laminatbordplader, der udgør DFI-Geislers største investering siden fusionen for mere end ti år siden.

– Vi har aldrig fået så mange ordrer, som vi får i øjeblikket. Vi får flere ordrer ind hver uge, end det er muligt for os at producere, og derfor arbejder vi benhårdt på at få kapaciteten op, både på maskiner og bemanding, fortalte adm. direktør Lars Langkjær for nyligt til Nordjyske.

Virksomheden, der har adresse på Mors, har investeret et tocifret millionbeløb i det nye anlæg, der er leveret af midtjyske Nicholaisen. Det skal automatisere fremstillingen af laminatbordplader, og ifølge direktøren er der med investeringen skudt gang i en omfattende automatisering og digitalisering af bordpladeproduktionen.

– I Skandinavien er vi den førende producent af køkkenbordplader, og derfor skal vores maskinpark naturligvis også matche vores position på markedet. Vi har af den grund netop investeret massivt i at automatisere og digitalisere produktionen i samarbejde med Nicholaisen, så vi er parate til de ambitiøse vækstplaner, som vi har for de kommende år, fortæller Lars Langkjær og uddyber:

– Vi har således først og fremmest sat ind ved produktionen af laminatbordplader, som udgør mere end 40 procent af vores omsætning. Det svarer til omtrent 60.000 bordpladesæt, som nu bliver produceret med en komplet løsning i form af et fuldautomatisk anlæg. Dermed er investeringen med til at fremtidssikre produktionen ikke alene i forhold til at skabe en markant mere effektiv produktion, men også med henblik på at producere mere bæredygtigt og skabe de bedste arbejdsforhold for vores medarbejdere.

Ifølge Lars Langkjær er DFI-Geisler åbne overfor at indføre yderligere automation i de dele af produktionen, hvor det giver mening, men han understreger, at det ikke er et spørgsmål om at spare arbejdspladser – arbejdskraft er nemlig fortsat i høj kurs hos virksomheden på Mors.  

– Vi kan se på alle fremskrivninger, at vi også kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, blandt andet fordi flere tager en længere uddannelse og ikke søger jobs i produktion. Samtidig er de her investeringer med til at sikre vækst i vores virksomhed og dermed flere arbejdspladser i fremtiden, forklarer Lars Langkjær til Nordjyske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063