23948sdkhjf

Skandinaviens største bordpladeproducent fastholder niveauet trods største investering nogensinde

Ballingslöv-ejede DFI-Geisler lykkedes sidste år med at fastholde niveauerne på både top- og bundlinje, skønt året bød på såvel corona som bordpladeproducentens største investering nogensinde.

I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at særligt det danske marked udviklede sig positivt i årets andet halvår, og resultatet kan læses sort på hvidt i den netop offentliggjorte årsrapport.

Mens bruttofortjenesten dykkede en smule fra 96 til 94 mio. kr., blev bundlinjen efter skat med 36,3 mio. en my større end foregående års.

– Som i alle andre virksomheder var 2020 også hos os et yderst usædvanligt år. Udover flere Corona-påvirkede markeder i løbet af året, ramte tilmed en lokal nedlukning af Nordjylland i 14 dage tilbage i november. Dette gik hårdt ud over vores produktion og henset til disse omstændigheder, kan vi være rigtigt godt tilfredse med det samlede resultat i 2020. Med en ekstra indsats fra alle medarbejdere lykkedes det at indhente den mistede produktion inden juleferien, fortæller Lars Langkjær, adm. dir i DFI-Geisler.

Nyt produktionsanlæg

Bordpladeproducenten har de senere år haft fokus på at gøre virksomheden mere bæredygtig. Sidste år resulterede det blandt andet i DFI-Geislers største investering nogensinde, da et nyt produktionsanlæg er blevet indkøbt til produktionen af laminatbordplader.

– Med det nye produktionsanlæg i vores laminatafdeling har vi styrket vores position på markedet, og vi forventer på den baggrund et 2021, som vil blive endnu bedre end 2020. Indkøbet følger en ambitiøs og langsigtet bæredygtig investeringsplan, der vil udbygge vores forspring som Skandinaviens førende bordpladeproducent, lyder det fra direktøren, der ikke ønsker at oplyse, hvor meget den seneste investering løb op i.  

– Men det er et tocifret millionbeløb, fortæller Lars Langkjær, der peger på, at virksomheden tænker ressourceudnyttelse og genbrug i alle processer.

– Vores ansvar for miljøet er klart, og det samme er sundheden og sikkerheden for vores medarbejdere. Det er meget glædeligt at vores ejere, har godkendt vores langsigtede investeringsplan – der helt sikkert vil skabe yderligere konkurrencekraft og arbejdspladser på Mors, fortæller DFI-direktøren.

Medarbejderjagten fortsætter

Han forventer samtidig, at hele køkkenmarkedet vil opleve vækst i år, hvilket allerede smitter positivt af på DFI-Geisler, der indtil videre har ansat yderligere 15 medarbejdere siden årsskiftet. Og den enorme efterspørgsel på bordplader betyder, at der løbende søges flere hænder til fabrikken på Mors.

– Vi har heldigvis et godt omdømme lokalt som arbejdsgiver, der gør, at vi næsten dagligt modtager ansøgere til nye jobs hos os. Vi gør rigtigt meget for vores medarbejderes trivsel og af den grund foretages der målinger heraf årligt af det internationalt anerkendte analysebureau ”Great Place To Work”. Det skal bare være et godt sted at arbejde, ellers kan vi ikke fortsætte med at tiltrække nok medarbejdere i fremtiden, udtaler Lars Langkjær.

DFI-Geisler A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 94,0 95,9
Resultat af ordinær primær drift 46,1 46,0
Resultat før skat 45,7 45,9
Årets resultat 36,3 36,0
Balancesum 159,6 143,2
Egenkapital 87,5 69,6
Gns. antal ansatte 201 206
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.189