23948sdkhjf

Iværksætterkulturen vinder frem

Stadig flere danskere vil være deres egen lykkes smed. Lønmodtagerkulturen er trængt i baggrunden af danskernes lyst til at få foden under eget bord.
En ny iværksætteranalyse viser, at danskerne har fået langt mere mod på et liv som iværksætter end for bare fem år siden.

Der er sket en kulturel ændring, hvor det et blevet acceptabelt at bryde ud af lønmodtagerrollen, fællesskabet og det sikre og prøve lykken på egen hånd.

- Lighedsidealet er på retur i Danmark. Det er efterhånden o.k., at nogle er mere end andre. Folk tager mere ansvar for sig selv, og så er janteloven på retur, siger lektor ved Syddansk Universitet Thomas Schøtt til Dagbladet Børsen.

Thomas Schøtt står bag rapporten, den såkaldte GEM-rapport (Global Entrepreneurship Monitor), der bliver præsenteret senere i dag.

Den kulturelle udvikling i Danmark er på linje med verdens øvrige udviklings-lande, men det bliver alligevel betegnet som et kulturskred, fordi Danmark traditionelt har været meget langt væk fra det, der også bliver kaldet det amerikanske frihedsideal.

Gem-rapporten sammenligner iværksætterkulturen i 48 lande verden over, og Danmark placerer sig her i midten, mens USA ligger i top og Sverige indtager bunden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094