23948sdkhjf

Vinduesgigant får tocifret start på året

Årets første kvartal bød på tocifrede vækstrater for den svenske vindueskæmpe Inwido, der i Danmark står bag Bøjsø, KPK, Frovin, Outrup og Outline. 

Det viser et nyligt offentliggjort perioderegnskab med fremgang på top- såvel som bundlinje.

Vi er begyndt året med vores bedste første kvartal til dato med hensyn til salg, fortjeneste og ordreindgang.I perioden lykkedes det os at realisere vores ordrereserve fra starten af året til en meget god salgsvækst, lyder det i en kommentar til regnskabet fra adm. direktør Henrik Hjalmarsson.

Sammenlignet med samme periode i 2020 løftede Inwido i årets første tre måneder salget med 18 pct., mens driftsresultatet (EBITDA) voksede fra 48 til 121 mio. SEK.

Henrik Hjalmarsson fremhæver især et stærkt forbrugermarked og en fortsat voksende nethandel som afgørende for fremgangen, og direktøren noterer sig, at Inwido netop har taget hul på endnu et kvartal med rekordstor ordrebeholdning på i alt 1.471 mio. SEK.

– Samtidig er det vigtigt at bemærke, at første kvartal sæsonmæssigt er vores svageste, hvad angår både salg og fortjeneste, lyder det fra direktøren, der således forventer sig en del af det samlede regnskabsår.

Danmark står stadig stærkt

Dykker man ned i tallene, viser regnskabet, at den største vækst er hentet i Inwidos region Syd, der udover Danmark tæller Storbritannien, Irland, Polen og onlinehandlen. Her lød den organsiske salgsvækst på hele 25 pct., og ved kvartalets udgang var selskabets ordrebeholdning i Syd 69 pct. større end på samme tidspunkt det foregående år.

Henrik Hjalmarsson fremhæver blandt andet den danske del af forretningen, hvor omsætningen i perioden perioden fra 390 til 500 mio. SEK. Ifølge Henrik Hjalmarsson er de danske døtre Bøjsø, KPK, Frovin, Outrup og Outline blandt andet lykkedes med at vende et skærpet bygningsreglement til en fordel. 

I Danmark fortsatte vores forretningsenheder med at kapitalisere på et stabilt forbrugermarked, og gennem en kraftig indsats lykkedes det dem også at bruge de nye byggestandarder, der blev introduceret i starten af året, til yderligere at styrke deres forretning, lyder det fra Inwido-direktøren.

Selvom året således er startet godt, og Inwido i krystalkuglen ser en fortsat stor efterspørgsel fra forbrugersgmentet, en fortsat stærk e-handelstrend samt et stabiliseret projektmarked, understreger direktøren, at træerne ikke vokser ind i himlen.

– På den anden side ser vi et øget inflationstryk med begrænset udbud af råmaterialer, hvilket medfører kortsigtet pres på marginerne, før vi fuldt ud kan justere vores salgspriser, påpeger Henrik Hjalmarsson.

Inwido AB
mio. svenske kr. Q1 - 2020 Q1 - 2019
Nettoomsætning 1.643,6 1.447,6
Resultat af primær drift (EBIT) 116,4 43,7
Resultat før skat 127,7 0,8
Periodens resultat 99,3 5,8
Balancesum 8.268,7 8.328,8
Egenkapital 4.318,8 3.963,0
Antal ansatte 4.167 4.196
Regnskabsperioden blev afsluttet 31. marts 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.053