23948sdkhjf

Øget fokus på skolesamarbejde og prioritering af tre skoler

Det faglige Udvalg for Træets Uddannelser (TU) har gennem længere tid drøftet fremtidens skolestruktur på maskinsnedkeruddannelsen. Udvalget har nu besluttet at samle aktiviteterne på tre skoler for fortsat at sikre en uddannelses- og efteruddannelsesindsats på et højt fagligt niveau.
TU har besluttet sig for at pege på tre skoler i Jylland, som efter udvalgets overbevisning og vurdering har mest at byde på. Det drejer sig om Skive Tekniske Skole, Uddannelsescenter Herning samt Vejle Tekniske Skole.

Alle tre skoler udbyder særligt målrettede forløb på produktionsassistent-uddannelsen. Set i lyset af branchens hidtidige problemer med at skaffe lærlinge, er det positivt, at det er lykkedes at få skabt ca. næsten et halvhundrede nye lærlingekontakter i 2005 på uddannelsen til produktionsassistent.

TU ønsker med prioriteringen af de tre skoler at styrke produktions-assistentens og maskinsnedkeruddannelsens udbredelse yderligere i de kommende år.

Udvalget har en forventning om, at de tre skoler vil styrke det nuværende tværgående samarbejde og være med til at styrke f.eks. elevoptag, udbudet af efteruddannelsesaktiviteter og spidskompetencer inden for faget.

Omvendt ønsker man på denne baggrund, at flest mulige virksomheder støtter op omkring denne beslutning ved at sende lærlinge til en af ovennævnte skoler.

For de øvrige skoler gælder, at den nuværende kontakt og samarbejde med TU forsætter uændret som hidtidig.

Kilde: Træets Kompetenceformidling. http://www.traefremtid.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078