23948sdkhjf

Største producent af danske staldvinduer

Nordvestjysk virksomhed havde tre gode grunde til at nå toppen. Kastrup Plast Vinduet er i dag Danmarks største producent af vinduer og døre til stald-bygninger.
For blot tre år siden fik fabrikant Carsten Kastrup øje på et muligt nichemarked for staldvinduer og –døre, som den gang var præget af tysk import.

Det krævede, at han kunne forbedre de eksisterende typer og endda fremstille en model, der kunne matche den ret fastlåste pris med fortjeneste. Ideen viste sig hurtigt at være guld værd.

I dag er Kastrup Plast Vinduet A/S i Holstebro blevet Danmarks største producent, der årligt afsætter ca. 10,000 vinduer og 2000 døre til staldbygninger rundt om i Danmark foruden tilsvarende produkter til andre landbrugsbygninger, hytter, garager og industrier.

Denne stald er nyligt opført med vinduer og døre fra Kastrup Plast Vinduet. Tre årsager
-Dermed er vi væsentligt større end vore nærmeste konkurrenter herhjemme, erklærer salgschef Michael Werner.

- Og det er der et par gode grunde til. Den ene er fleksibilitet, idet vi kan levere en ordre fra dag til dag. Den anden er, at vi som den eneste fremstiller vinduer med to tætninger i form af gummilister både i karmen og på rammen. Tætheden bevirker, at staldene holder en konstant temperatur, der opretholdes af dyrene selv, og den er især væsentlig i nutidens store svinestalde på 3-4000 kvadratmeter.

En tredje årsag til den hastige vækst er, at firmaet i samarbejde med Skov Ventilation udviklede et hængselsystem, som er kombineret med et nødopluk.
Det aktiveres i tilfælde af, at strømmen svigter, så det normale ventilations-system går i stå. Nødoplukket er nedlagt i et kabel og åbner automatisk vinduerne, hvis uheldet er ude.

Det sker sjældent, men kan uden denne installation hurtigt udvikle sig til en katastrofe, fordi ammoniakudviklingen i en moderne svinestald er så kraftig, at svinene vil kvæles i løbet af 13 minutter.

Disse fordele i ellers enkle konstruktioner, der er nemme at renholde og udskifte, skabte fra begyndelsen i 2002 betydelig opmærksomhed hos selv de største udbydere.

Staldvinduerne i to-lags almindeligt termoglas er alle af samme type profiler og fremstillet af grå eller hvid genbrugsplast (regenerat), hvorfor de stort set ikke kræver vedligeholdelse.

Til facadedøre anvender Kastrup Plast Vinduet en del af sine konstruktioner til parcelhuse, der har justerbare hængsler med lave alu-bundstykker og hjørneforstærkninger i rammerne.

Kigger mod øst
Hidtil har virksomheden haft mere end nok om ørerne med at imødekomme efterspørgslen i Danmark, men alligevel har ledelsen bemærket sig, at en del kunder er begyndt at rette blikket mod Østeuropa.

- Det er også her, vort fremtidige vækstområde findes, siger Michael Werner og slutter:

- Foreløbig har vi udarbejdet en brochure med mange nye detaljer og slipper den løs på messen Byggeri 2006, der finder sted til marts i Dronning Margrethe Hallen i Fredericia, og som forhåbentlig kan bære os videre ud i Europa.

Kilde: Pressemeddelelse fra Kastrup Plast Vinduet. http://www.kastrupvinduet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078