23948sdkhjf

Nordjysk virksomhed afkrævet millionbeløb af hackere

Mandag den 15. marts blev kontorleverandøren Mogens Daarbak ramt af et hackerangreb, der sendte alle it-systemer til tælling og satte selskabet ud af drift i fem dage.

Det skriver flere medier.

– Vi opdagede angrebet mandag den 15. marts om aftenen, hvor hele vores it-system blev låst. Vi fik en 360 tegn lang kode til en hjemmeside på Tor-browseren. Her blev vi afkrævet 250.000 dollar (1,6 mio. kroner), som skulle betales i bitcoin. Hvis ikke betalingen faldt inden for 13 dage, ville beløbet blive fordoblet, fortæller adm. direktør og medejer René Daarbak til JydskeVestkysten.

Han valgte imidlertid ikke at betale afpresserne, og i stedet blev det virksomhedens egen it-afdeling, der med hjælp fra eksterne kræfter genvandt kontrollen over systemet efter en lille uges tid.

– En ubeskrivelig følelse af glæde, lettelse og stolthed gennemstrømmer vist os alle, og vi kan ikke vente med at fortælle kunder, leverandører, familie og venner, at vi stod distancen, og vi som virksomhed kommer endnu stærkere ud på den anden side, sagde René Daarbak mandag til Nordjyske.

Den genvundne kontrol er imidlertid ikke ensbetydende med, at alt er tilbage ved det gamle hos kontorleverandøren, der har hovedsæde i Aalborg.

– Vi kan betjene vores kunder igen, men der er et kæmpe arbejde foran os for at komme 100 procent tilbage, så vi ved godt, hvad de næste par måneder skal gå med, slog René Daarbak mandag fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094