23948sdkhjf

Miljørigtig behandling af vinduerne

Teknos har succes med deres 2 ØKO system. Det nye behandlingssystem til vinduer og døre er et behandlingssystem uden den traditionelle imprægnering.
Hos Teknos A/S i Vamdrup har de allerede succes med deres nye 2 ØKO system, der har tiltrukket sig stor interesse fra producenterne af vinduer og døre.

- Ikke mindst fordi det nye system byder på fordele som f.eks. minimering af produktionstid, fortæller Malene Juul Andersen fra Teknos A/S.

Marlene Juul Andersen påpeger, at når der ikke sker en forudgående imprægnering, stiller det særlige krav til træet og grundbehandlingen. Så træet skal have en densitet på mere end 500kg/m3, fugtigheden må ikke overstige 12 procent, og alt træ uden for tætningslister skal være 100 % kernetræ.

Lagtykkelse og fungicider
Den anvendte primer/grunder skal opfylde kravene i henhold til EN 927.1 samt de tekniske bestemmelser nævnt i VSO.

Lagtykkelsen skal være minimum 80 µ, så det samlede system indeholder en sådan mængde fungicid, at det opfylder kravene til EN152-1 og EN927-3.

Marlene Juul Andersen anbefaler to-lags systemopbygning med Teknos Aqua Primer 2907, der er en speciel fungicidholdig primer samt Aquatop 2600.

Systemet er sammen med andre systemer testet i Malaysia mod eksisterende standardsystem i samarbejde med DTI. Testen viste, at det nye system også klarer sig godt i tropisk klima.

Bedre knastforsegling
Nyt fra Teknos er også en to-komponent mærkningsfri primer med god forsegling af knasterne i træet. Anti-stain Aqua 5300 er en 2-K vandfortyndbar primer baseret på en funktionel akryl.

Bvlandingsforholdet er 2.5:1, og det blandede produkt har en lang potlife på ca. 8 timer. Overfladen er støvtør efter ½ time.

Filmen bliver hård, men fleksibel og giver en god beskyttelse mod knastgennemslag, ligesom produktet viser gode eksponeringsresultater fra QUV-A og udendørs (>1 år).

Billeder fra afprøvning under tropiske forhold

Kilde: Træ Nyt, december 2005

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096