23948sdkhjf

Thorlund Skou nærmer sig milepæl

Den midtjyske distributør af trælast oplevede kraftig vækst i 2011 og nærmer sig en omsætning på 100 mio. kr.
Thorlund Skou A/S kom ud af 2011 med en omsætning på 93 mio. kr. og et resultatet før skat på 4,0 mio. kr.

- Vi er tilfredse med 32 % vækst i omsætning og udviklingen i indtjeningen. Vi har nu sænket bruttoavancen til 8 % og har fortsat en overskudsmarginal på 4,5 %, udtaler direktør Henrik Magnus Skou.

Væksten skyldes blandt andet, at Thorlund Skou har forstærket salgsindsatsen blandt andet med større og bedre distributionssystemer i både Sverige, Norge og Letland.

Succes med samlastning
Også fremadrettet ser Thorlund Skou A/S store muligheder for at fortsætte væksten. Virksomheden vurderer, at det kun er 60 % af tømmerhandlernes køb af trælast der håndteres effektivt, og dermed ser virksomheden store muligheder for at skabe nye kunderelationer ved at optimere tømmerhandlernes logistik.

- Enhver unødvendig håndtering af trælast såvel internt som eksternt er fordyrende. Det skal reduceres ved at udvikle nye koncepter med savværker, der kan matche og servicere tømmerhandlerne med hurtige leverancer i brede specifikationer. Og det skal være uden fordyrende omkostninger til lagerhåndtering og unødvendig transport i Danmark, siger Henrik Magnus Skou.

Han tilføjer, at der ikke findes ”fullborn” savværker, der kan levere alle trælast-specifikationer, men at der fortsat er stor muligheder i at opbygge koncepter med savværker, som kan håndtere brede specifikationer således, at tømmerhandlen kan få leverancer hurtigt i ”halve læs”.

- Vi har blandt andet haft succes med det norske koncept fra Bergene Holm – udover fantastisk trækvalitet er produktporteføljen, hvorfra der kan samlastes, meget bred og indeholder udover volumenvarer også mange lavt omsættelige varer, som oftest er svære for tømmerhandleren at disponere i mindre mængder, slutter Henrik Magnus Skou.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078