23948sdkhjf

Tre møbelkæder fik aldrig brug for krisekassen – nu har de rundet milliarden

Hos In2House, der er kædecenter for 80 frivillige butikker i Danbo-, Møblér- og Hjemme Hos-kæderne, kan man i den grad mærke, at coronapandemien sidste år fik kunderne til at sætte fokus på de hjemlige rammer.

Bestyrelsesformand Mikael Kold oplyser, at toplinjen sidste år voksede med mere end 100 mio. kr., afledt dels af en markant organisk vækst på 20 pct. i de tilknyttede Møblér- og Danbo-forretninger, dels af efterårets fusion med Hjemme Hos.

– Der er markant vækst i 2020 hos alle butikker og i alle væsentlige varegrupper, hvilket naturligvis er meget tilfredsstillende og en flot præstation af alle butikker, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Omsætningsvæksten smitter også af på bundlinjen, hvor resultatet er vokset mere end 70 pct. siden 2019 og således lander på 6,4 mio. kr. før skat – det højeste resultat i selskabets 10-årige historie.

Markedsandele og milliardmilepæl

In2Houses omsætning udgøres af de indkøb, medlemsbutikkerne gennemfakturerer via kædecentret, og ser man i stedet på den konsoliderede detailomsætning fra de 80 butikker, har den ifølge Mikael Kold rundet 1 mia. kr.

– Det betyder en styrket position og samarbejde med de leverandører, der også satser på denne del af markedet, fortæller bestyrelsesformanden med henvisning til det forbrugersegment, kædernes butikker befinder sig i.

– Man kan vel sige, i toppen af markedet har vi de hvide butikker, og i bunden finder vi discountsegmentet, og så har vi mellemsegmentet, hvor vi befinder os, sammen med vel blandt andre Ilva og selvfølgelig en række uafhængige lokale forretninger, forklarer han.

Således kan den præcise markedsandel være svær at vurdere.

– Men vi kan konstatere, at vi har vundet markedsandele generelt og særligt i vores målgruppe er blevet en dominerende aktør på denne del af markedet, fortæller Mikal Kold, der vurderer, at kæderne i In2House for øjeblikket sidder på en markedsandel på den gode side af de 30 pct. på deres del af markedet.

Polstret krisekasse kom aldrig i brug

Selvom 2020 altså endte over al forventning, var det ikke uden bekymring, Mikael Kold sidste forår fulgte den første fase i coronaens udvikling. I marts blev der således for en sikkerheds skyld taget højde for en markant nedgang i butikssalget, og selskabet reserverede 30 mio. kr. i likviditet til butikkerne, så finansielle udfordringer kunne imødegås.

– Men det blev der heldigvis overhovedet ikke gjort brug af, fortalte han i oktober, hvor selskabet tværtimod kunne glæde sig over tocifrede vækstrater.

Ikke desto mindre blev bekymringen genvakt, da anden nedlukning ramte i december.

– Vi var forberedte på, at anden runde af Covid-19 nedlukningen, her i starten af 2021, kunne risikere at være både lang og hård, specielt for butikkernes likviditet. Derfor besluttede vi at fremrykke generalforsamlingen for at kunne stille yderligere likviditet og indtjening til rådighed for butikkerne hurtigst muligt i denne periode, fortæller han.

Derfor besluttede In2House at udbetale rekordhøje 14 mio. kr. til butikkerne i form af bonus, udlodning og deponeringer på butikkernes driftskonti. Det er 75 pct. mere, end der blev udbetalt efter 2019.

Til gengæld gør den turbulente start på året det svært for Mikael Kold at spå om årets resultat og, hvor stort et beløb, In2House til næste år vil kunne sende videre til medlemmerne.  

– Men vi tror på, at den positive udvikling kan fortsætte, skønt det nok bliver med en lavere vækstrate end sidste år. Det er trods alt en udfordring at indhente de to måneders tabte omsætning, selvom butikkerne er kommet meget hurtigt i gang efter genåbningen. De 14 første dage har været en meget stor succes, der tegner en attraktiv trend for den fortsatte positive udvikling i de tre kæder i 2021, slår han fast.

In2House A.M.B.A.
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 14,0 10,6
Resultat af primær drift 6,7 3,8
Resultat før skat 6,5 3,7
Årets resultat 6,4 3,6
Balancesum 66,2 42,7
Egenkapital 25,0 20,0
Gns. antal ansatte 12 12
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094