23948sdkhjf

Træindustrien og træforskere skal samarbejde mere

Der skal være bedre og mere samarbejde mellem trædindustrien og forskerne. Sådan lyder hovedkonklusionen fra træseminaret, der fandt sted d. 29. november 2005.
Træforskere og træindustrien er i samme båd. De kan alle godt lide træ, og de kan alle godt lide tanken om at træet i fremtiden bliver udnyttet i hele dets potentiale.

På den ene side sidder et hold forskere og finder gode nye muligheder for at udnytte træets mange fordele og mindske dets ulemper. På den anden side sidder en industri, der hele tiden skal udvikle produkter, som kan afsættes på et marked i konstant forandring.

Træcentret, der er et samarbejde om forskning, undervisning og formidling om træ, havde taget opgaven på sig og etableret et træseminar, der havde til formål at bringe de to sider sammen for at udveksle ideer.

42 mennesker var særligt inviteret til at diskutere, hvordan træforskningen og træindustrien kan komme til at trække på samme hammel og sikre fremtiden for træet.

Hovedkonklusionen på dagen var, at der er behov for mere samarbejde og flere personlige kontakter. Forskningen har brug for, at industrien fortæller hvor den har behov for udvikling, og industrien har behov for at forskerne fortæller om de muligheder man ikke vidste træet havde og hvordan de kan udnyttes.

Du kan læse hele artiklen hos Træ Er Miljø

Kilde: Træ Er Miljø, http://www.trae.dk – 12. december 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063