23948sdkhjf

I tidens ånd: Smittebekæmpende møbel nomineret til designpris

Coronakrisen har ikke alene givet medvind i sejlene hos landets møbelproducenter, der har oplevet aflyste rejser blive vekslet til opgraderinger i hjemmet. Også innovationslysten har fået en over nakken, siden håndsprit og smittetal blev hverdagsbegreber, og et af de nyudviklede produkter er nu nomineret til en Danish Design Award.

Det drejer sig om den smittebekæmpende bænk UV Bench, der er blevet til i samarbejde mellem designer Kasper Salto og ingeniørvirksomheden Efsen UV & EB Technology. Bænken, der blev lanceret i september og allerede er solgt til en række virksomheder, institutioner og museer, er skabt til at fremstå som et reelt møbel frem for et fremmedelement, og det smalle vindue på forsiden skal vise verden, at der findes andre veje til desinfektion end sprit og sæbe.

– Med UV Bench viser vi det unikke ved den danske designtradition, når vi kombinerer teknologi med møbeldesign - på den måde skaber vi noget, som ikke er gjort før, lyder det fra Kasper Salto i en pressemeddelelse.

Et anerkendende skulderklap

–  UV Bench er primært designet og konstrueret ud fra et behov for at desinficere genstande, som går fra hånd til hånd. Genstande, der kommer i UV Bench, skal kun være i UV-lyset kort tid, og kan straks efter tages i brug. Når coronavirus måske en dag fylder mindre i vores hverdag, vil UV Bench stadigvæk fungere som et hjælpemiddel, der bekæmper almindelige folkesygdomme, som forkølelse og influenza, eller blot anvendes til opbevaring på en smuk og funktionel måde, fortsætter den kendte designer.

Hos Efsen UV & EB Technology i Holte glæder man sig over nomineringen til den danske designpris.

– Vi er utrolig stolte over at blive nomineret til en Danish Design Award. Og det er en stor glæde for os, at vores funktionelle og innovative designsamarbejde får dette positive og anerkendende skulderklap. Vores ønske var at udvikle et en bænk, som er vores bud på et tidløst møbel, der samtidig kan desinficere genstande – hurtigt, sikkert og bæredygtigt. Vi skal jo nok forvente, at vi fremover stadigvæk skal forholde os til smittefare og rengøring – og så kan vi jo lige så godt have noget pænt at se på, lyder det fra ejerleder Thomas Efsen.

Ifølge parterne fortsætter samarbejdet, og det er forventningen, at flere møbler vil blive lanceret i den nærmeste fremtid.  

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125