23948sdkhjf

Trælastkæde klar til fynsk nålestiksoperation

Starks opkøb af sydfynske Jens Schultz har givet plads til den ny spiller i området. Det er vurderingen fra Davidsen, der reagerede prompte, efter konkurrencemyndighederne for to uger siden godkendte mastodontens opkøb af de fire fynske byggemarkeder.

På mandag er den familieejede trælastkæde, der har rødder i Sønderjylland, således klar til at rykke ind i Tved i det nordlige Svendborg, men i første omgang bliver det i form af en nålestiksoperation.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

I første omgang bliver Davidsens tilstedeværelse i Svendborg således i form af et salgskontor, hvor en håndfuld medarbejdere skal bakkes op af trælastkædens logistikafdeling i Odense og dermed vil kunne tilbyde blandt andet turbolevering.

Davidsen-direktør Henrik Clausen fortæller til mediet, at det var samme model, der for ti år siden bragte kæden ind i Odense, hvor man i dag har sin største tømmerhandel. Om det går samme vej i Svendborg, vil han dog ikke garantere på forhånd.

– Det er kundestrømmen og dermed omsætningen, der afgør, om vi etablerer en fysisk lokation. Vi ville selvfølgelig ikke gå ind i det, hvis vi ikke havde en tro på, at det vil lykkes at gå et skridt videre - det er bare kunderne, der bestemmer i sidste ende, siger Henrik Clausen til avisen.

Fra sønderjysk til landsdækkende

Davidsen blev grundlagt i 1944 i sønderjyske Vojens, og med 2019-opkøbet af Optimera-kæden fra Saint-Gobain fik kæden ikke alene cementeret ambitionerne om at blive landsdækkende, men voksede også fra den ene dag til den anden til landets tredjestørste kæde på det professionelle marked, kun overgået af Bygma og Stark.

Med overtagelsen gik Davidsen fra 13 til 23 trælaster, og særligt omkring København blev positionen styrket. Til gengæld har kæden indtil videre blot haft en enkelt lokation på Fyn i form af den odenseanske flagskibsbutik, men mandag er man altså klar til yderligere oprustning på øen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094