23948sdkhjf

Velux-ejer sendte lille halv milliard i statskassen

Flere af træ- og møbelindustriens storspillere er blandt de danske selskaber, der har bidraget mest til skattefesten. Det viser de åbne skattelister for 2019, som Skattestyrelsen torsdag morgen løftede sløret for.

Med en samlet indbetalt selskabsskat på 72,4 mia. kr. blev der tale om et rekordår, og med en skatteindbetaling på hele 413.231.920 kr. er ejerkoncernen bag Velux og Dovista, VKR Holding, træ- og møbelbranchens absolutte højdespringer. Den lille halve milliard sikrer koncernen en plads på listen som landets 16. største skatteyder.

For VKR Holding blev 2019 også et rekordår, hvor nettoomsætningen for første gang passerede 21 mia. kr., mens resultatet før skat steg fra 2,4 til 4,1 mia. kr. 

– Det betragter vi som tilfredsstillende, også selvom udviklingen primært er drevet af et særdeles højt urealiseret afkast af den finansielle portefølje, lød det ved regnskabets offentliggørelse fra adm. direktør Mads Kann Rasmussen. 

Det rekordhøje resultat i 2019 kunne altså i høj grad tilskrives den finansielle porteføljes urealiserede afkast, men med en global pandemis indtog måtte VKR tre måneder inde i 2020 sande, at de finansielle fugle på taget hurtigt var lettet igen. 

– Vi står i en hel anden situation nu, så det er klart, at det, der blev vundet i 2019, er forsvundet i 2020; det lever vi med, og vi er forberedte på udsving, men selvfølgelig er det et hårdt slag, fortalte Mads Kann-Rasmussen i marts 2020 til Wood Supply.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078