23948sdkhjf

En professionel bestyrelse giver styrke

En professionel bestyrelse styrker virksomhedens bundlinie. Det er et af resultaterne fra DI's nye undersøgelse om bestyrelsers arbejde i mindre og mellemstore virksomheder.
- En rigtigt sammensat bestyrelse har stor værdi for virksomheden. Det er derfor vigtigt, at sammensætte bestyrelsen, så man opnår de kompetencer, virksomheden skal bruge for at opfylde sine mål, siger vicedirektør Bolette Christensen, DI.

Virksomhederne står over for en demografisk udvikling med en faldende arbejdsstyrke i de kommende år. Det nødvendiggør et bredere fokus, når virksomheden rekrutterer kompetencer til bestyrelsen.

- Virksomhederne skal have øjnene op for det uudnyttede potentiale, der er uden for bestyrelserne - fx kvinder og personer med international erfaring. En mere mangfoldig sammensat bestyrelse kan give en højere kvalitet i beslutningsprocesserne. Med kvinder i bestyrelsen kan virksomhederne få adgang til nye kompetencer og aktuel viden på en lang række områder, som en mere alsidig forståelse af markedet og forskellige kundegruppers behov, siger Bolette Christensen.

Undersøgelsen viser, at der sker en markant forbedring af virksomhedens omsætning og indtjening når bestyrelsen har eksterne medlemmer, tilføres de rette kompetencer, har et godt samarbejde med direktionen og har stor fokus på strategi.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1400 medlemsvirksomheder indenfor 10 brancher. 426 adm. direktører har responderet. Undersøgelsens formål er at opnå en større indsigt i de udfordringer og barrierer mindre og mellemstore virksomheder oplever i arbejdet med at skabe en professionel bestyrelse.


Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125