23948sdkhjf

Her passer eleverne nogle af Jysks største butikker

Jysk har særligt fokus på at forbinde de tunge teoribøger med det direkte salg, når møbelkæden uddanner elever.

Tusindvis af elever har igennem årene været forbi Jysk Academy for at tilegne sig en detailuddannelse.

Akademiet har eksisteret i knap 30 år og fungerer som et skoleophold i de uger, hvor eleverne ikke arbejder i de forskellige Jysk-butikker. Her fokuserer man i høj grad på, at der skal være en kobling mellem lærebøgerne og den praktiske virkelighed.

Det fortæller Jørgen Olsen, der er uddannelseschef hos Jysk.

- Det er der, vi har en styrke i vores virksomhed. Uddannelsen er fra starten meget praktisk orienteret, og så får eleverne en opfattelse af, at undervisningen hænger sammen med dét, som de skal lave i butikkerne, siger Jørgen Olsen.

Mona Syndergaard, uddannelseschef hos Herningsholm Erhvervsakademi, er bekymret for, at detailbranchen misser skoletrætte unge, som ellers kunne være blevet dygtige sælgere. Det skyldes forhøjede krav til at komme ind på detailuddannelsen.

Viden skal omsættes

Jørgen Olsen mener netop, at en stærk kobling mellem de teoretiske begreber og den rå virkelighed i butikkerne kan være med til, at de studerende ser en mening i skolernes fag.

- Hvis vi får nogle skoletrætte elever ind, skal vi have dem til at se lyset i, at de har lært nogle gode ting. Eleverne skal kunne omsætte den viden og bruge værktøjerne i den aktive detailhandel, fortæller Jørgen Olsen.

De forskellige Store Managers hos Jysk bliver orienteret om, hvad der har været af teoriundervisning, når eleven kommer tilbage fra sit skoleophold. På den måde ved de ansvarlige, hvad der nu skal arbejdes med.

Styrer store butikker

Jørgen Olsen lægger særligt vægt på det afsluttende forløb hos Jysk. Her samarbejder eleverne om at styre de Jysk-butikker, der ligger tæt på Himmerland Resort og Golf, hvor Jysk Academy holder til.

- De passer nogle af Danmarks største butikker i tre dage og skal selv vælge roller i forretningen som eksempelvis Store Manager. Det er en øvelse, der skaber sammenhæng mellem skoleforløbet og butiksdelen, siger uddannelseschefen.

- Men der er praktiske øvelser gennem hele uddannelsen, så det er ikke kun på sidste modul.

Jørgen Olsen understreger, at det er nogle dygtige elever, som kommer fra landets erhvervsskoler. Det tager to år at blive uddannet via Jysk Academy, og eleverne er heraf på skole i 9 uger.

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156