23948sdkhjf

Politi og Lauritz.com til kamp mod hæleri

Lauritz.com er et af hovedafsætningsstederne for stjålne designermøbler. Med en ny aftale vil Rigspolitiet i samarbejde med Lauritz.com sætte en stopper for internet-hæleriet.
Det betyder at det i fremtiden bliver sværere for kriminelle at sælge de stjålne designermøbler via internetauktionshuset, skriver SN.dk.

Aftale på vej
En aftale mellem Rigspolitiet og Lauritz.com skal besværliggøre hæleriet for de kriminelle.

- Hælerne bliver i dag anonymiseret til et nummer på internettet. I gamle dage skulle man på værtshus for at købe hælervarer. I dag kan man sidde i sin varme stue og føle, at det er der intet galt i. Sammen med Lauritz.com vil vi gerne sikre, at det bliver lettere for os at spore tingene tilbage til sælgeren. Derved bliver det mere risikabelt for hælerne, siger rigspolitichef Hans Henrik Højbjerg.

Det betyder at Lauritz.com fremover skal stille langt større krav til sælgerne af møblerne ved en egentlig visitation, hvor sælgerne skal udlevere en lang række oplysninger om en selv.

Samtidig med Task Force Indbrud
Aftalen med Lauritz.com kommer samtidig med at nedsættelsen af en ny Task Force-enhed, der skal styrke indsatsen mod indbrud på sjælland, Task Force Indbrud.

- En ting er, at vi med store bevillinger fra Christiansborg kan sikre, at indsatsen mod indbrud har høj prioritet. Men så længe, der er et marked for stjålne designermøbler, vil indbruddene fortsætte. Derfor er det vigtigt med en tæt dialog mellem politiet og aktionshusene, så man kan se de mønstre, de kriminelle opererer med.Køber man stjålne designermøbler, er man med til at føde de mest modbydelige kriminelle miljøer, vi har, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

Task Force Indbrud har fået en særlig bevilling på 20 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078