23948sdkhjf

Forlig sætter punktum for Biva-slagsmål

Med et nyligt indgået forlig opgiver kreditorerne at forfølge kapitalfondene Odin og Dania, der kort inden møbelkæden Bivas betalingsstandsning i 2008, drænede Biva for penge.
Nu nøjes kreditorerne med et forlig der indebærer at fondene skal af med 2,2 mio. kr. til de butiksejere, der tabte penge på møbelkædens betalingsstandsning i 2008, skriver dagbladet Børsen.

Læs: Hård kritik af kapitalfonde i Biva-sag

Sagens gang
Kapitalfondene Odin Equity Partners og Dania Capital købte Biva i 2006 - to år senere i 2008 ramte finanskrisen og i september 2008 gik Biva i betalingsstandsning.

I månederne hen mod betalingsstandsningen trak Odin og Dania milllionbeløb ud af Biva, også selvom det stod klart, at Bivas økonomi hang i laser.

Sidste år konkluderede en advokatundersøgelse at pengedrænet var alt for aggressivt, men at kreditorerne ville få svært ved at rejse erstatningskrav over for bestyrelsen, der bestod af Bernd Petersen, Odin Equity Partners og Esben Bay Jørgensen, Odin Equity Partners, Dania-topfolkene Thomas Dyremose og Jørgen Jensen samt Bivas stifter, Henry Johansen, og hans datter, Millie Korsdal Rafn.

Forligets rammer
Det nyligt indgåede forlig betyder, at fondene betaler 2,2 mio. kr. til konkursboet, mens kreditorerne til gengæld fraskriver sig muligheden for at sagsøge den tidligere bestyrelse.

- Vi har accepteret at få, hvad vi kunne, frem for at bruge kreditorernes penge på at slås om noget, som vi ikke kunne få, siger Lett-advokat Henrik Sjørslev, der som kurator i en del af Biva-konkursboet har indgået aftalen på vegne af kreditorerne.

Den hårdeste kritiker af kapitalfondene Jan Mehlsen administrator i Spektrum Ejendomme vurderer ligeledes at dette forlig er den bedste løsning på et meget langstrakt slagsmål.

- Mit brok har givet 2,2 mio. kr. i fælleskassen, og det er godt. Jeg tror ikke, vi får mere ud af det ved at pille mere i det, uden en langstrakt retssag. Jeg tror, vi må være tilfredse med, at vi fik 2,2 mio. i kassen – det er også en slags penge.

Også hos Odin Equity er man glad for aftalen. Her siger partner Esben Bay Jørgensen til Børsen, at det er godt at få sagen lukket, så man nu kan komme videre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127