23948sdkhjf

Styrker sig på nybyggeri og renoveringer - ventilationsekspert køber op i Danmark

WindowMaster International med hovedsæde i Vedbæk nord for København har overtaget Ringsted-virksomheden Climatic. 

Formålet med købet er ifølge adm. direktør, Erik Boyter, at styrke salg og service af naturlig ventilation og brandventilation overfor danske kunder. Det skriver selskabet, der producerer anlæg til naturlig ventilation, i en pressemeddelelse. 

Climatic kort

Climatic A/S blev grundlagt i 1973 af smed Poul H. Jensen under navnet PHJ Glas & Klima.

Virksomheden har siden da hovedsageligt specialiseret sig i salg og service inden for brandventilation samt naturlig komfort ventilation.

Climatic har siden 2016 været majoritetsejet af virksomhedsdirektøren Rasmus Plougmann og familien.

– Købet giver os mulighed for både at styrke og udvide vores servicefunktion og projektudførelse samt levere konsulenttjenester og produkter til indeklima-løsninger. Vi udvider således vores kapacitet, så vi kan imødekomme væksten i nybyggeri- og renoveringsprojekter, hvor vi ser en øget efterspørgsel efter cleantech-ventilationsløsninger, siger Erik Boyter.

For at sikre fuld udnyttelse af alle kompetencer i de to selskaber bliver direktør og medejer i Climatic, Rasmus Plougmann, udnævnt til Operations Director Nordic i WindowMaster og får dermed ansvaret for alle selskabets operationsaktiviteter på det danske marked. 

Alle medarbejdere i Climatic vil fortsætte ansættelsen som en del af planerne for at sikre en vellykket integration og høste synergier og vækstmuligheder.  

Erik Boyter og WindowMasters

WindowMaster har eksisteret siden 1990. I 2015 opkøbte Erik Boyter samtlige aktier i WindowMaster, der tidligere hørte under VKR Holding. Siden overtagelsen har WindowMaster gennemgået en større transformation.

Strategiskiftet har det resulteret i, at firmaet er gået fra at være en mindre entreprenørvirksomhed til i dag at være producent af naturlig ventilation.

Købet af Climatic er en del af Windowmasters vækststrategi, der blev fremlagt i forbindelse med selskabets børsnotering i efteråret 2020. Målet for denne strategi er at styrke en i forvejen stærk markedsposition for cleantech indeklima-løsninger ved hjælp af naturlig, hybrid- og røgventilation på det danske marked. 

– Købet er endnu et skridt for WindowMaster for at kunne opfylde vores langsigtede strategi på 5-10 pct. årlig organisk vækst fra 2022 kombineret med gennemførelse af strategiske opkøb, siger CEO hos WindowMaster Erik Boyter i en kommentar til overtagelsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141