23948sdkhjf

Efterslæb sparker til forventningerne hos ventilationsekspert

Windowmaster, der producerer anlæg til naturlig ventilation, oplever en stigende interesse for de grønne løsninger. Sådan lyder det fra adm. direktør Erik Boyter, der ikke alene kan glæde sig over et stærkt 2020, men også forventer høj vækst i det kommende år.

– Selv om 2020 har været præget af usikkerheden omkring corona-pandemien og Brexit, så har vi oplevet, at vores løsninger bliver stadig mere efterspurgte i både nybyggerier og store renoveringsprojekter i hele den vestlige verden. Derfor er vi meget tilfredse med de positive forventninger til 2020 som helhed, siger CEO i WindowMaster Erik Boyter i en kommentar til en netop udsendt fondsbørsmeddelelse.

Og direktøren glæder sig også over, at de positive forventninger til 2021 ser ud til at komme i mål.

– Hvis vi ser på de generelle markedsforhold, så har vi set at en generel mangel på byggematerialer og arbejdskraft har udsat færdiggørelse af igangværende projekter. Dette voksende efterslæb kombineret med vækst i ordrebøgerne understøtter vores vækstforventninger til 2021, vurderer Erik Boyter

Tilbagevenden til normalen

Af den netop offentliggjorte selskabsmeddelelse fremgår det, at WindowMaster ser en højere vækst i omsætningen end forventet i 4. kvartal. Den højere toplinje er spredt over de fleste markeder, men selskabet har set en betydelig vækst i Storbritannien, delvis forårsaget af Brexit-usikkerheden, men oplever også øget vækst i Nordamerika.

WindowMaster forventer en omsætning i 2020 på lige under 200 mio. kr., mens EBITDA forudses at komme til at lande på lige knap 15 mio. kr. Omsætningen i 2021 forventes at lande på 205-215 mio. kr. uden at indregne eventuelle opkøb af andre virksomheder.

Væksten kommer fra en tilbagevenden til normale salgsniveauer i Europa og organisk vækst i Nordamerika. EBITDA for det kommende år forventes at lande på 22-28 mio. kr.

– De positive udsigter skal ses på baggrund af både investeringer i organisk vækst i Nordamerika og en betydelig styrkelse af selskabets digitale indsats i forhold til marketing, produktløsninger og processer, lyder det i selskabsmeddelelsen fra Windowmaster.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062