23948sdkhjf

ITH sælger aktiviteterne i Outline vinduer

ITH Industri Invest har indgået aftale om salg af aktiviteterne i datterselskabet Outline vinduer til Inwido Danmark A/S. Inwido Danmark er et datterselskab til Inwido AB (tidl. Elitgruppen), som er beskæftiget med produktion og salg af vinduer og døre i hele Norden samt England og Irland.
ITHs aftale med Inwido omfatter datterselskabets kommercielle aktiviteter, blandt andet aktiviteten på fabrikken i Them. Fabriksanlægget i Herning er ikke omfattet af overtagelsen.

Flere af ITH Industri Invests øvrige datterselskaber oplever pt. vækst, og der forventes derfor at blive mulighed for alternativ anvendelse af fabrikslokali-teterne i Herning og dermed opretholde en del af den nuværende beskæfti-gelse.

Omsætningen i Outline vinduer udgjorde i 2004 194,5 mio. kr., og der blev realiseret et underskud på 3,3 mio. kr. før skat.

Overtagelsen af aktiviteterne påbegyndes umiddelbart efter aftalens indgåel-se, mens dele af produktions-aktiviteterne dog først overdrages i 2. kvartal 2006.

Salget af Outline vinduer medfører en fortjeneste på ca. 25 mio. kr., da der samtidig er foretaget hensættelse til afvikling af aktiviteter, der ikke overtages af køber.

Afhændelsen af Outline vinduer sker i overensstemmelse med ITH Industri Invest’s fastlagte strategi, herunder salg af datterselskaber til strategiske industrielle købere, som kan tilføre virksomheden yderligere udvikling og synergier.

Salget vil medføre en balancereduktion for ITH Industri Invest på ca. 100 mio. kr. samt et betydeligt øget likviditetsberedskab til køb af nye datterselskaber.

Som følge af øget aktivitet i Palsgaard Gruppen, Lilleheden og Høeg Hagen & Co. samt salget af Outline vinduer opjusterer ITH Industri Invest forventnin-gerne til 2005 og 2006.

Læs hele fondsbørsmeddelelse hos Københavns Fondsbørs: http://www.cse.dk

Kilde: ITH.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079