23948sdkhjf

Expedit forudser nedgang

Selvom Expedit, der er en af Nordens største leverandører af inventar til butikker, har haft fremgang, vælger koncernen at nedjustere forventningerne til hele 2005. Det er blevet dyrere end antaget at flytte salgsselskab.
Expedit har i årets første ni måneder fået et resultat på 13 millioner kroner, og det er en fremgang på 2 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Både resultatet og udviklingen i koncernen bliver betegnet som tilfredsstillen-de, men alligevel vælger Expedit at nedjustere forventningerne til årsresulta-tet.

Koncernledelsen forudser i årets sidste kvartal en markant reduktion i aktivi-tetsniveauet i forhold til de første tre kvartaler af 2005.

Omsætningen for året som helhed forventes dog, på trods af en faldende ordrebeholdning, fortsat at udgøre cirka 430 millioner kroner.

Expedit må konstatere, at flytningen af salgsselskabet, Expedit Sverige AB, bliver dyrere end først antaget.

Det er med til, at forventningerne til årets resultat som helhed ændres fra et resultat efter skat på op imod 15 millioner kroner til et resultat i størrelses-ordenen 12 millioner kroner, hvilket svarer til de oprindelige udmeldinger fra selskabet.

I starten af næste år starter Expedit et nyt forretningskoncept op i et nyt selskab, Expedit Retail Solutions AB.

Selskabet etableres som et internationalt opererende butiksinventarselskab, der med udgangspunkt i nordiske kæders behov for udvikling, gennemførelse og servicering af butiksnet i Europa, dækker kundens behov fra idé til den færdige butik er klar til åbning.

Selskabet vil holde til i lokaler i området ved Jönköping i Sverige og blive ledet af en branchemand, som Expedit har hentet fra en konkurrent med lignende kompetencer.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra Expedit. Københavns Fondsbørs, http://www.cse.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.592