23948sdkhjf

Medie: Gubi-arving opfordret til konkurs af familiefonde

Da Gubi-arving Sebastian Gubi Olsen i slutningen af december gik personligt konkurs, skete det ifølge erhvervsmediet Finans på opfordring fra to familiefonde.

Det skriver mediet fredag.

Af retsdokumenter, som Finans er i besiddelse af, fremgår det, at årsagen var et ulovligt lån, Sebastian Gubi Olsen havde fået i sin tid som direktør for selskabet Gubi Invest, og som han ikke kunne betale tilbage.

Gubi Invest ApS er ejet af to familiefonde, som grundet Sebastian Gubi Olsens direktørpost i Gubi Invest ApS, opfordrede Sebastian Gubi Olsen til at indgive en egenbegæring om konkurs. Han ønsker at gå konkurs for at få orden på sine forhold. Pengene har han brugt, står der ifølge mediet i et af dokumenterne.

Ifølge Boris Frederiksen, der for nyligt har overtaget posten som kurator, er der hidtil anmeldt krav i det personlige konkursbo for »et pænt tocifret millionbeløb«.

4,7 millioner hensat til tab

Sebastian Gubi Olsen afhændede sin andel af Gubi til sin bror Jacob Gudmund Olsen i 2015. Prisen for handlen blev ikke oplyst, men i det forskudte regnskabsår 2015/16 havde hans personlige selskab Gubi Invest et overskud på 124 mio. kr., mens egenkapitalen lød på 125 mio. kr.

Kort før julen sidste år offentliggjorde Gubi Invest, hvor Sebastian Gubi Olsen er medejer og indtil 17. december stod som direktør, et regnskab med et underskud på 30,5 mio. kr. Egenkapitalen er siden 2016 skrumpet med godt 90 mio. kr., og landede i 2019/20 på 33 mio. kr.

Af regnskabet fremgik det desuden, at selskabet i årets løb har udlånt millioner til ledelsen, der ved regnskabets afslutning udgjordes af Sebastian Gubi Olsen. 

– Udlånet er hensat til tab grundet ledelsens insolvens, står der i ledelsesberetningen, og selskabet har således hensat 4,7 mio. kr. til tab.

Finans har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Sebastian Gubi Olsen. Wood Supply forsøger det samme. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063