23948sdkhjf

Gubi-arving personligt konkurs

Sebastian Gubi Olsen, der for fem år siden lod sig købe ud af familiens livsværk Gubi, som hans far stiftede, er taget under personlig konkursbehandling.  

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende.

Til erhvervsmediet Finans oplyser advokat Thomas Markert, der er udpeget som kurator på konkursbehandlingen, at der er tale om en egenbegæring.

– Ellers vil jeg tillade mig ikke at kommentere mere på sagen for nuværende af hensyn til både kreditorerne og fallenten, skriver kurator i en mail til mediet.

Udlån i strid med loven

Sebastian Gubi Olsen afhændede sin andel af Gubi til sin bror Jacob Gudmund Olsen i 2015. Prisen for handlen blev ikke oplyst, men i det forskudte regnskabsår 2015/16 havde hans personlige selskab Gubi Invest et overskud på 124 mio. kr., mens egenkapitalen lød på 125 mio. kr.

Ingen konsekvenser for Atbo

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister er Gubi Invest ejet af moderselskaberne Gubi Foundation og Gubi Olsen Family Foundation, der deler samme adresse i Liechtenstein.

Gubi Invest ejer desuden halvdelen af Atbo, som Gubi Foundation i samarbejde med Peter Mondrup for to år siden genrejste efter en konkurs, og her understreger man, at konkursen ikke får konsekvenser for driften.

–  Det har ingenting med os at gøre. Sebastian har fungeret som en finansiel partner, men har ikke været en del af driften, forklarer adm. direktør i Atbo, Peter Mondrup, der understreger, at den genrejste møbelproducent er i god gænge.

Kort før julen i år offentliggjorde Gubi Invest, hvor Sebastian Gubi Olsen er medejer og indtil 17. december stod som direktør, et regnskab med et underskud på 30,5 mio. kr. Egenkapitalen er siden 2016 skrumpet med godt 90 mio. kr., og landede i 2019/20 på 33 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det desuden, at selskabet i årets løb har udlånt millioner til ledelsen, der ved regnskabets afslutning udgjordes af Sebastian Gubi Olsen. 

– Udlånet er hensat til tab grundet ledelsens insolvens, står der i ledelsesberetningen, og selskabet har således hensat 4,7 mio. kr. til tab.

I den uafhængige revisors påtegning peges der på, at selskabet med udlånet er kommet på kant med loven.

– Selskabets udlån er i strid med selskabslovens §210, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar, skriver revisoren.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Sebastian Gubi Olsen.

Forsidefoto: Colourbox

Læs mere om: Gubi
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094