23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn vækker slumrende Børge Mogensen i svensk samarbejde

I samarbejde med svenske Dux har fynske Carl Hansen & Søn været i arkiverne, og de to kan nu lancere en Børge Mogensen-seng, der aldrig tidligere har været i produktion.

Det er første gang, den traditionsrige fynske møbelproducent sender en seng på markedet, og ifølge Knud Erik Hansen, adm. direktør og indehaver, har det længe været et ønske at kunne møblere samtlige af boligens rum.

– Med sengen bliver det muligt at møblere soveværelser og hele hotelværelser med vores kollektion, og især med vores udvalg af Børge Mogensen møbler, hvilket er helt enestående, udtaler direktøren, ifølge hvem samarbejdet med den svenske virksomhed var helt oplagt.

– Dux er, ligesom Carl Hansen & Søn, en familieejet virksomhed med en lang tradition for gennemarbejdet og smukt håndværk. En madras fra Dux er også mere end bare en madras, det er et stykke design, og Dux går ikke på kompromis med hverken æstetik eller funktion, hvilket passer perfekt til vores filosofi hos Carl Hansen & Søn, lyder det.  

Karakteristiske Mogensen-detaljer

Sengen har mange af Børge Mogensens karakteristiske detaljer, som blandt andet de synlige tapsamlinger, der kræver stor præcision og omhyggeligt håndværk. Børge Mogensens fokus på at skabe design, der kan holde i generationer, er ifølge Carl Hansen & Søn også tydeligt i sengen, som har et robust stel udført i massivt egetræ og rektangulære og cylinderformede puder med stropper i kernelæder. Dux-madrassen med fjederkerne er specialudviklet til samarbejdet og er polstret i slidstærkt lysegråt Dux-tekstil.

Og også på den anden side af sundet har man sat pris på samarbejdet.

– Det gedigne håndværk, den gennemtænkte konstruktion, det sociale engagement og kvaliteten i de materialer, som Børge Mogensen arbejdede med, er imponerende. Et møbel skal være fleksibelt og muligt at anvende hver dag. Sammen med Carl Hansen & Søn har vi fået muligheden for at genopleve et fantastisk design af Børge Mogensen og fremvise det bedste, Dux har at byde på, lyder det fra Henrik Ljung, adm. direktør hos Dux.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078