23948sdkhjf

Kan man spritte Ægget af? Leverandør lancerer læder til den ny normal

Sørensen Læder, der leverer eksklusivt læder til førende brands og interiører verden over, har skabt en wipe-clean lædertype til alle indretninger, hvor antibakterielle overflader og hygiejne er et must.

Dermed har den århusianske læderleverandør indstillet sig på en ny normal med hygiejne i højsædet.

– Læder er fra naturens side et særdeles stærkt og modstandsdygtigt materiale. Men vi ville også gerne give mulighed for at bruge ægte læder, når der vælges interiør og møbler til steder, hvor det er vigtigt at kunne gøre nemt og grundigt rent, forklarer adm. direktør Louise V. Sørensen.

Og det skulle gøres ordentligt, slår direktøren fast, så derfor valgte Sørensen Læder at indgå i et samarbejde med et dansk hospital om at udvikle og teste en lædertype, der kan rengøres med ethanol, klorin- og universal-wipes gang på gang.

– Vores samarbejde betød, at vi fik alle de praktiske kravsspecifikationer på plads lige fra starten – og at vi fik materialet virkelig grundigt testet. I dag står vi tilbage med en smuk læderkollektion, der udover at være slidstærk, også er godkendt til brug på hospitaler, hvilket i den grad taler for læderets fremragende holdbarhed og antibakterielle egenskaber, fortæller Louise V. Sørensen.

Potentiale på tværs af sektorer

Projektet viste sig at være endnu bedre timet end forventet, for nu om stunder er en høj hygiejnestandard absolut nødvendigt i stort set alle dele af det offentlige rum. Ifølge Sørensen-direktøren betyder det også, at interessen fra arkitekter allerede har vist sig høj.

– Selvom vi havde hospitaler i tankerne, da vi udviklede Triumph Crib5, har vi set en enorm interesse blandt arkitekter inden for alle områder, hvilket bekræfter vores overbevisning om, at dette materiale har et stort potentiale overalt, hvor mange mennesker mødes eller færdes: I care-sektoren, lufthavne, konferencelokaler og selvfølgelig i hele hotel- og restaurationsbranchen, hvor sikkerhed og hygiejne er blevet afgørende, lyder det.

Og ifølge Louise V. Sørensen er det ikke spor overraskende, at udsigten til at kunne bruge læder i alt fra bistroer til bestyrelseslokaler vækker begejstring hos arkitekterne.

– Netop nu ser vi verden over, hvordan designere og indretningsarkitekter afsøger nye tilgange til det at flette design og æstetik sammen med de nye behov for tårnhøj hygiejne – og når man vil forene det praktiske med det lækre, er det en stor fordel at kunne bruge ægte læder i indretningen, vurderer hun.

Læderet, der er blevet udsat for en vandbaseret overfladebehandling, er udviklet og testet sammen med det danske hospitalsvæsen, og er grundigt testet hvad angår hygiejne, holdbarhed og brandsikkerhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094