23948sdkhjf

Jysk-familien sætter nye rekorder under krisen

Med en omsætning på DKK 35,6 milliarder og et resultat efter skat på 3,2 mia. kr. satte Lars Larsen Group nye rekorder i seneste regnskabsår.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Vi er meget tilfredse med resultatet. Det kommer efter et år, hvor coronapandemien har fyldt meget. Derfor er der ekstra god grund til at glæde sig over, at virksomhederne i Lars Larsen Group generelt har udviklet sig positivt, lyder det fra Jesper Lund, President og CEO i Lars Larsen Group.

Det forskudte regnskabsår 2019/20 bød på 9 pct. omsætningsvækst, og toplinjen voksede således til 35,6 mia. kr., mens resultatet efter skat på 3,2 mia. kr. svarer til en stigning på 8,6 pct. sammenlignet med foregående år.

– Der skal lyde en stor tak til både medarbejdere og ledelser i alle koncernens selskaber for at have håndteret en usædvanlig situation så imponerende. Samtidig har krisen givet os mulighed for at stressteste de underliggende forretningsmodeller, og vi kan konstatere, at de er bygget på et godt og sikkert fundament, udtaler Jesper Lund.

Godt år for møbelselskaberne

Jesper Lund bemærker, at særligt Lars Larsen Groups møbelselskaber, Jysk, Ilva, Bolia, Actona Company og Sengespecialisten har opnået en markant bedre indtjening.

Hos Jysk landede årets omsætning på 30,4 mia. kr., mens Bolia i det forgangne regnskabsår for første gang passerede milliarden på toplinjen.

Mindre godt ser det ud hos selskaberne HimmerLand og LetzSushi, der har været hårdt ramt af nedlukninger i forbindelse med pandemien.

– Det har selvfølgelig gjort ondt på de selskaber, ligesom det har på alle andre i disse brancher. Men vi har gennem hele året fastholdt både medarbejderne og troen på fremtiden, siger Jesper Lund.

Han håber og forventer, at Lars Larsen Group også i indeværende regnskabsår vil levere et godt resultat, selv om det grundet de nuværende forhold er historisk svært at forudsige.

– Vi har stor tro på vores virksomheder og forretningsmodeller. 2020 og begyndelsen af 2021 har været meget præget af coronavirus og de sundhedsmæssige og økonomiske udfordringer, der er fulgt med. Men det ændrer ikke ved, at vi stadig har masser af tro på fremtiden. Ikke mindst behovet for grøn omstilling gør, at vi skal fortsætte med at investere i bæredygtige projekter, som både gavner samfundet og bundlinjen i Lars Larsen Group, siger Jesper Lund.

Millioner DKK

2019/2020

2018/2019

Ændring

Omsætning

35,648

32,711

+ 9,0%

Resultat efter skat

3,214

2,960

+ 8,6%

Skat

947

683

+ 38,7%

Medarbejdere

35.000

33.500

+ 1.500

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094