23948sdkhjf

Forlig om ny to-årig overenskomst i træ- og møbelindustrien

Natten til torsdag indgik 3F og DI en aftale om en ny to-årig overenskomst for træ-og møbelindustrien.
Den nye aftale dækker ca. 10.000 medarbejdere på omkring 400 virksomheder inden for træ- og møbelindustrien, skriver 3F i en pressemeddelelse.

- Den nye overenskomst ligger i forlængelse af den tidligere indgåede aftale mellem CO-Industri og DI og skaber et godt grundlag for forbedring af konkurrenceevnen i vores medlemsvirksomheder.

Overenskomsten giver et godt bidrag til at fastholde træ- og møbelproduktionen i Danmark med bestemmelser, som kan øge arbejdsudbud og fleksibiliteten ude i vores virksomheder, siger branchedirektør Flemming Larsen, Træ- og Møbelindustrien i DI.

Også 3F Industri glæder sig over, at parterne er nået til enighed om en aftale, der både styrker konkurrenceevnen og sikrer tryghed for 3F's medlemmer. Næstformand i Industrigruppen Flemming Andersen kalder det en god overenskomst her midt i en krisetid:

- Vi er godt tilfredse. Ikke mindst med den høje grad af tryghed, som vi har opnået for vores medlemmer igennem bedre uddannelse og pension, mulighed for seniorordninger og mere fleksible barselsordninger. Derudover vil jeg gerne fremhæve de bedre muligheder for fratrædelsesgodtgørelser. Sådanne godtgørelser har de ansatte i træ- og møbelindustrien stort set ikke adgang til i dag, men nu vil de komme rigtig mange til gode, siger Flemming Andersen, 3F.

Hovedelementerne i aftalen mellem 3F og DI
  • Med udgangspunkt i en lokalaftale kan der indgås individuelle aftaler om en seniorordning med reduceret arbejdstid. Parterne fastlægger udformningen af den nedsatte arbejdstid med udgangspunkt i den enkeltes ønske og virksomhedens driftsmæssige behov. Medarbejderen kan ved seniorordningen vælge at få den løbende pensionsindbetaling udbetalt som et tillæg til lønnen. Seniorordninger kan etableres for medarbejderen fra fem år før den aktuelle folkepensionsalder.
  • Fratrædelsesgodtgørelsen ændres, så den fremover tager større hensyn til lavtlønnede.
  • Retten til løn under sygdom erhverves efter seks måneders ansættelse mod hidtil ni måneder.
  • Sygelønnen hæves med 235 ører i perioden.
  • I tilfælde af genansættelse i en virksomhed inden for 15 måneder genindtræder medarbejderen i sin anciennitet. Grænsen har hidtil været 12 måneder. Samtidig er der aftalt forøgelse (fra i alt 7 til 20 uger) af det antal uger en virksomhed kan beskæftige tidligere ansatte uden at der på ny skal gives opsigelsesvarsel.
  • Med udgangspunkt i en lokalaftale kan der som hidtil indgås individuelle aftaler om øget arbejdstid ud over den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid. Der vil fremover blive mulighed for at få pensionsbidrag og feriepenge for de ekstra timer udbetalt som et tillæg til lønnen.
  • Mindstebetaling, der i dag udgør 106,00 kr., forhøjes pr. 1. marts 2012 med 1,35 kr. og pr 1. marts 2013 med 1,35 kr.
  • Genetillæg reguleres med 1,4 pct. pr. 1 marts 2012 og med 1,4 pct. pr 1. marts 2013.
  • Lærlinge– og elevsatser reguleres pr. 1. marts 2012 med 2,25 pct. og pr. 1. marts 2013 med 2,25 pct.

Læs mere om: DI 3F
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078