23948sdkhjf

Underleverandør må vente et år på sorte tal: Vi havde fire-fem rigtig grimme måneder

Sydfynske Scan-Hide, der garver og behandler kvæghuder til blandt andet møbelindustrien, mærkede en voldsom nedgang, da coronapandemien ramte. Det skriver Børsen.  

– Alting stoppede med det samme. Vi havde fire-fem rigtig grimme måneder, hvor vi som sædvanlig fra leverandørerne modtog 900 ton huder om ugen – uden at have kunder at sælge til. Først i august begyndte vi igen så småt at få gang i salget til bilindustrien. Derefter begyndte møbelproducenterne at komme igen, så i hele efteråret har vi faktisk haft en fornuftig handel. Men det er biler og møbler, der har trukket læsset. Salget til modeindustrien er stadig kun på 50-60 pct. af det normale, fortæller adm. direktør Michael Søndergaard til avisen.

Han har stået i front for det Danish Crown-ejede selskab siden sommeren 2019, og tiltrådte dermed i slutningen af et regnskabsår, hvor bundlinjen før skat landede på – 27,7 mio., mens driftsresultatet tog et dyk fra 16,5 gode til 27,2 skæve mio.kr. Et resultat, der ledte til en række rationaliseringer og tiltag, men effekten har ikke været tilstrækkelig til at afbøde for de grimme måneder af 2019/20.

Her viser det nyligt offentliggjorte regnskab et fald i nettoomsætningen fra 510 mio. kr. til 397 mio., mens resultatet af den ordinære drift lyder på – 8,4 mio. kr. Før skat lyder årets resultat på – 6,9 mio., og det er således ikke lykkedes den nye direktør at indfri forventningen om at vende røde tal til sorte i sit første år på posten.

Det er til gengæld stadig forventningen, at Scan-Hide kommer ud af 2020/21 med en positiv bundlinje, forudsat at en ny coronabølge ikke resulterer i endnu et dyk for koncernen, fortæller Michael Søndergaard til Børsen.

Scan-Hide sælger mere end 40 pct. af de 1,1 mio. huder, der årligt kommer ind, til møbelindustrien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109