23948sdkhjf

Møbelproducent tredobler bundlinjen: Lige nu er forretningen ikke det vigtigste

For Houe Aps i Ry bød regnskabsåret 2019/20 på bragende fremgang, men det er ikke et år, adm. direktør Lars Houe kommer til at huske for meget godt.

– Menneskeligt har det ikke været et særligt sjovt år, men vi er selvfølgelig glade for, at vi ikke er i en af de brancher, der er blevet hårdt ramt, lyder det fra direktøren, der tillige med en lang række andre møbelproducenter oplevede, at corona betød en stigende efterspørgsel.

– Men også på tværs af branchen har der været en forskel. Vi veletablerede har kunnet eksekvere, men for de nye har det været et hårdt slag med aflyste messer, så det har været en meget speciel situation og i bund og grund temmelig unfair, fortæller Lars Houe.

Som veletableret virksomhed kunne Houe ApS høste frugterne af den pandemi-accelererede efterspørgsel med en bruttofortjeneste, der med 28,7 mio. kr. blev små 10 mio. større end det foregående års, mens resultatet før skat voksede fra 3,1 til 9,6 mio. kr. Med godt 7 mio. kr. føjet til egenkapitalen er virksomheden, der blev grundlagt i 2006, således godt rustet til at fortsætte fremgangen, når verden åbner igen.

– Men så længe vi ikke kan rejse og agere frit, er det utroligt svært at definere, hvor og hvordan vi kommer til at kunne sætte ind og eksekvere, lyder det fra ejerlederen.

Uberørt i hele værdikæden

Siden oktober har Houe ApS solgt sine produkter i 50 lande verden over, og virksomheden etablerede for lidt mere end et år siden et datterselskab i USA. Mere end 90 pct. af virksomhedens omsætning hentes uden for de danske grænser, men trods massevis af grænselukninger peger Lars Houe på, at året er forløbet relativt gnidningsfrit set med logistikbriller.

– Der var lige en uge eller to i starten, hvor vi satte en del på hold, men fordi vi er meget netværksbårne i alt, hvad vi gør, så har vi stort set været uberørt i hele værdikæden, fortæller han.

Og sådan er situationen stadig.

– Men når det så er sagt, ved jeg også godt, at jeg ikke er helt så tryg, som jeg har været. Udover corona kører der jo nogle makroøkonomiske spil globalt, der er svære at gennemskue, og skulle der opstå leveringsudfordringer, betyder det selvfølgelig, at vi får mindre mulighed for at agere, slår Lars Houe fast.

Således er han heller ikke meget for at spå om, hvad det kommende år bringer.

– Vi er meget ydmyge over for situationen. Vi står klar til sæsonen og til at kunne levere også på vores nyheder, og vi skal nok komme til at klare det fornuftigt, så længe økonomien ikke vælter, vurderer direktøren, for hvem forretningen for en stund er rykket et hak ned på prioriteringslisten.

– Jeg håber, at vi snart kan komme tilbage til det frie liv, vi kendte fra før; det er lige nu meget vigtigere end at drive en møbelvirksomhed.

HOUE ApS
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 28,7 18,9
Resultat før af- og nedskrivninger 10,7 4,1
Resultat før skat 9,6 3,1
Årets resultat 7,5 2,4
Balancesum 31,2 29,3
Egenkapital 17,0 9,7
Gns. antal ansatte 36 30
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094