23948sdkhjf

Dovista på gigant-opkøb

VKR-ejede Dovista har netop underskrevet aftale om køb af schweiziske Arbonias vinduesdivision med over 2.500 medarbejdere. Ifølge Ritzaus oplysninger lyder prisen på 2,4 mia. kr.

– Med købet får vi adgang til nye markeder, produkter og produktionskapacitet, og vi styrker vores samlede viden og kompetencer, siger Allan Lindhard Jørgensen, adm. direktør for Dovista i en pressemeddelelse.

Arbonia har en årlig omsætning på 2,5 mia. kr. og står bag de fire brands EgoKiefer, Slovaktual, Dobroplast og Wertbau, der afsættes på hovedmarkederne i Polen, Schweiz, Slovakiet og Tyskland, mens produktionen foregår i Polen, Slovakiet og Tyskland.

Giver yderligere skalafordele

Mens Dovistas produkter er fremstillet i træ og træ/alu, har Arbonia Windows Division særlige kompetencer inden for PVC og PVC/aluminium. Det betyder, at de to virksomheders geografi, produkter og produktionskapacitet komplementerer hinanden, og handlen er en del af Dovistas strategi om at udvide sit vækstspor i Europa.

– Med købet udvider vi Dovistas brandportefølje med fire stærke brands og bliver dermed en betydende producent af facadevinduer og -døre i Europa. Og vi har mod på mere. Opkøbet betyder, at vi kan opnå yderligere skalafordele og fortsætte med at industrialisere vores værdikæde. Det skaber et stærkt afsæt for vækst både i nuværende og nye markeder, siger Allan Lindhard Jørgensen.

Produkterne fra Arbonia Windows Division vil fortsat blive udviklet, produceret og markedsført under de eksisterende brands og i samme organisatoriske setup.

Opkøbet afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

VKR Holding, der ejer Dovista og Velux, beskæftiger samlet 16.000 ansatte på tværs af mere end 40 lande. VKR Holding er ejet af Kann Rasmussen-familien og Villum Fonden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078