23948sdkhjf

Øget industriproduktion

Industriproduktionen steg med 3,5 pct. fra august til september, korrigeret for pris-udvikling og sæsonudsving. Dermed er industriproduktionen igen i fremgang efter fald i juli på 4,0 procent og i august på 1,8 procent.
Produktionsindekset steg i alle industrisektorer på nær fremstilling af energiprodukter. I fremstilling af varige og ikke-varige forbrugsgoder var der tale om markante stigninger på 8,9 pct. og 7,1 pct.

Industriens omsætning af egne varer og tjenester steg med 2,7 pct. fra august til september, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving.

Omsætningen er steget mest på eksportmarkedet, hvor stigningen var på 3,6 pct. På hjemmemarkedet var stigningen på 1,6 pct.

Industriens ordreindgang steg med 1,1 pct. fra august til september, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Ordreindgangen steg med 5,1 pct. på hjemmemarkedet, men faldt på eksportmarkedet med 1,8 pct.

For råstofudvinding, industri og energiforsyning under et har der i septem-ber været en stigning i produktionen på 3,2 pct. Produktionsindekset faldt i august med 1,7 pct. og i juli med 3,8 pct.

Kilde: Danmarks Statistik. http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063